Dunaújváros

2013.10.07. 14:35

Rendes tanítás volt hétfőn a Vasváriban

Dunaújváros - Rendes tanítási nap volt hétfőn a Vasváris iskolában, amit pénteken csőtörés sújtott. A gondból még maradt.

Szabó Szabolcs

Mint arról hírt adtunk, péntekre virradóra csőtörés történt a Vasvári Pál Általános Iskolában. A tanári szobához vezető folyosó mennyezetén eltört egy ivóvízvezetékcső. A tűzoltók elzárták a főcsapot, az üzemeltető DVCSH szakemberei pedig azonnal megkezdték a kárelhárítást és a helyreállítást. Azt ígérve, hogy hétfőre végeznek a munkával.

Így történt! Míg pénteken elmaradt a tanítás, hétfőn már rendben megkezdődtek az órák a Vasváriban.

Annak ellenére, hogy péntek reggel erre senki nem mert fogadni. Az akkor kora reggel érkezett takarítónőre ugyanis húsz-harminc centiméter magasságú víztömeg zúdult, mihelyt kinyitotta az iskola kapuját.

 

Ahogyan Kovács Erzsébet igazgatótól megtudtuk, a vízszolgáltatás tulajdonképpen helyreállt, a tanítás zavartalanul folyik a tantermekben, kiszolgáló helyiségekben.

Akad azért kivétel. A kisebbik baj, hogy a tanári szobában (hétfőn) még nem volt víz. Csak azért említette meg ezt az igazgatónő, mert ugyanaz a vízvezeték szolgálja ki a tanári szobát, mint az egy emelettel feljebb lévő kémiai előadótermet, amelyben a gyerekek közös kísérleteket is szoktak végezni. Így tehát a kémiai előadóban sincs víz aminek hiányában pedig kísérletezni sem lehet. Ezt egyelőre áthidalják az elméleti tananyag megtanításával előbb-utóbb azonban a kísérletekre is szükség lenne.

Kovács Erzsébet igazgatónő

 

A másik gond, hogy a csőtörés következtében felázott az iskolatitkár irodájának parkettája: a felpúposodott padlón pedig feldőltek a szekrények. Az irodát ki kellett üríteni. Az iratokkal teli szekrények most a folyosón állnak.

Illovszky Edina tankerületi igazgató lapunknak azt mondta: az önkormányzat segítségével már dolgoznak a megoldáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!