Dunaújváros

2013.02.11. 20:22

Rezsi, restancia

Javult a helyzet a tartozásokkal küzdő társasházaknál, mondta egy korábbi riportalanyunk, aki számos lakás közös képviselője.

Az önkormányzat ugyanis rendezte korábbi tartozásainak egy részét. A közelmúltban írtunk arról, hogy több dunaújvárosi társasház lakóinak (és közös képviselőinek) nehézségei adódtak a késve befizetett közös költségek miatt. 

Ezek a közös költségek fedeznék a szemétszállítás, a villany, a gáz, a víz, a csatorna és egyéb szolgáltatások díjait. Nem csak a társasházak, hanem még a lakásszövetkezetek gazdálkodását is nagyon megnehezíti a befizetések késlekedése. Sok helyen, sokféle értesítési, figyelmeztetési eljárással próbálják elérni, írtuk akkor, hogy az adósok (így vagy úgy), de legalább tudomást vegyenek tartozásukról. 

Korábbi cikkünkben szerepelt, hogy néhány házban még a városi önkormányzat is adós: a bérlakások közös költségével. Meglehet, a bérlők miatt. Ám ez keveset segít a társasházak gazdálkodásán. 

Említett cikkünk egyik szereplője, Kelemenné Horváth Mária,  tucatnyi társasház több száz lakásának  közös képviselője most azért kereste meg lapunkat, hogy jó hírről számolhasson be.

 

Kelemenné Horváth Mária közös képviselő, aki irodájánál is használja a  szemétszállítást, házainál könnyebb helyzetben van (Vohlmann György és a szerző)

 

- Ha korábban megírták, hogy a társasházak egy része az önkormányzat fizetési elmaradásai miatt is rossz helyzetbe került, akkor most be kell számolnunk arról is, hogy a minap jelentősen megváltozott a helyzet! - mondta Kelemenné. 

Ahogyan részletezte: a Dunaújvárosi Vagyonkezelő Zártkörű Részvénytársaság (DVG Zrt.) és a (szemétszállításért felelős) Dunanett Zrt. vezetésével folytatott tárgyalásaik nyomán milliós nagyságrendű önkormányzati fizetési elmaradást rendeztek. Jelentősen megkönnyítve ezzel a társasházak anyagi helyzetét. Az önkormányzati befizetésekből a társasházak több elmaradásukat is pótolni tudták: például a Dunanett irányában, mondta Kelemenné. 

Még mindig több elmaradással kell gazdálkodniuk a társasházaknak  de a helyzet már lényegesen könnyebb. 



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!