Dunaújváros

2016.07.07. 17:50

Rockmaraton: indul a menet!

Dunaújváros - Ma indul a kontinens legnagyobb rock- és metálfesztiválja a Szalki-szigeten. Ráhangoló.

Szabó Szabolcs

- Idén első ízben lesz 10 napos a Rockmaraton, július 8-17. között a dunaújvárosi Szalki-szigeten gyűlnek össze a rock és metál zenét kedvelők. A zenei felhozatal tekintetében ezúttal is kitettek magukért a szervezők: az előttünk álló másfél héten 30 külföldi banda látogat el a fesztiválra, köztük olyan nevekkel, mint a Megadeth, a punkrock műfaj egyik alapbrigádjaként számon tartott Bad Religion vagy az északi metal zászlóshajójaként emlegetett Amon Amarth. A magyar fellépők köre is bővült, 4 színpadon több mint 100 zenekar érkezik - lesz például Ossian, Depresszió, Paddy and The Rats és Ektomorf is - fogalmazott megkeresésünkre Gedeon Andrea a fesztivál sajtófőnöke.

Alapozás - mától már élesben dübörög majd rakendroll Fotó: Ady Géza

A változatos off-programok - közönségtalálkozók, vetélkedők, filmvetítés, stb. - a Szalki-sziget remek természeti adottságainak köszönhetően egy homokos és árnyas strandterületen is kipihenhetik az éjszakai fáradalmakat a fesztiválozók, természetesen a strand használata is díjmentes.

A fesztiválozók ma délelőtt már beköltözhetnek a kempingbe, az első koncert ma délután 17 órakor kezdődik - színpadon a Ragadozók.

Tavaly több mint 50 ezer látogatót regisztráltak a Rockmaratonon, a szervezők idén jóval nagyon táborra számítanak. Összeségében elmondható, hogy az utóbbi évek egyik legnagyobb rock-, punk- és metálfesztiválja kezdődik ma Dunaújvárosban, a Szalki-szigeten, ahová rengeteg külföldről érkező rajongót is várnak.

Címkék#Rockmaraton

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!