Dunaújváros

2014.03.28. 19:00

Római városrészi lakossági fórum

Dunaújváros – A Petőfi iskola és az előtetők felújítása is szóba került a Római városrészi lakossági fórumon.

Szabó Szabolcs

 

 

A fórum elején Sági Péter, DV N Zrt. vezérigazgatója röviden ismertette a Római városrészi szociális rehabilitáció főbb irányelveit és a beruházás jelenleg ismert menetrendjét. A közbeszerzésen győztes pályázóval várhatóan még áprilisban megkötik a szerződést, és a munkálatok is legkésőbb májusban elkezdődnek. A 1,2 milliárd forint összértékű beruházás keretében a városrész Váci utcai tengelyén sétány alakítanak ki, 756 lakást érint majd a tömbfelújítás, az egykori APEH irodában talál majd otthonra egy közösségi szolgáltatói iroda, valamint megújul a Pajtás utcai óvoda.

A közmeghallgatás szóba került, mi lesz azokkal a lakásokkal, amelyeket eddig nem vettek részt a panelprogramban és a most induló városrehabilitációs programból is kimaradtak. Szabó Imre a város főépítésze elmondta, a 2014-2020 EU-s támogatási ciklusban újabb lehetőség nyílik szociális célú városrehabilitációra. E pályázaton eredményesen indulhat majd a Dózsa és a Római városrész is. Sági Péter megjegyezte, az önkormányzattal közösen felmérik, a városban hány lakás szigetelését kell még megoldani a jövőben, és ehhez milyen EU-s, kormányzati forrásokat lehet majd hatékonyan bevonni a következő években. Dr. Galambos Dénes kormánymegbízott hozzá tette, kiemelt kormányzati szándék a lakások szigetelésének megoldása, az energiatakarékossági programok támogatása. Több lakó is felvette, mielőbb meg kell oldani a Petőfi iskola felújítását is. Szabó Imre minderre válaszolva közölte, a város már elkészítette a következő évekre szóló fejlesztési tervét, amelynek része az intézmény teljes körű felújítása is. Lőrinczi Konrád önkormányzati képviselő felszólalásában elmondta, a városi költségvetés is biztosít majd forrásokat az oktatási intézmények felújításához.

A városrészrehabilitációs programban érintett épületek előtetőjével kapcsolatban Gebei Bálint, a Dózsa Lakásszövetkezet ügyvezetője közölte, statikái vizsgálatot rendeltek el, és a szigetelési munkálatokban érintett kivitelezővel is kívánnak majd egyeztetni az előtetők felújításáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!