Dunaújváros

2015.03.03. 15:50

Rosti: jubileumi gála lesz

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Rosti Pál Gimnázium Általános és Szakképző Iskola jubileumi programsorozattal ünnepli fennállásának 50. évfordulóját.

Körmendi Erzsébet

A Rosti-hét zárásaként gálaműsorral ünnepel az intézmény a Dózsa Mozi Centrumban március 13-án. A volt pedagógusokat, diákokat és dolgozókat az iskola épületében 14 órától várják egy meghitt teadélutánra. Majd a folytatásnak már a mozi ad otthont fél 5-től, ahol a Rosti egykori tanítványainak és az intézményből indult művészeknek az alkotásaiból kiállítást rendeznek.. A tárlat egyben jótékony célt is szolgál: az iskola volt diákja és jelenlegi dolgozója egy olyan fiatalnak gyűjt, akinek születési rendellenesség miatt nem fejlődtek ki a végtagjai. A kiállítók: Balla Attila (festőművész-Csongrád), Bacher János (fotóművész), Kiss Ervin Gábor (festőművész), Móder Rezső (Munkácsy-díjas, MM-díjas szobrászművész, festőművész, tanár), Nyitrai Mihály (faszobrász), Pats József (festő), Rozsnyai Sándor (festőművész, tanár), Várnai Gyula (Munkácsy-díjas képzőművész, médiaművész) Wellser Gabriella (kerámikus-Rácalmás), Edó.

A kiállítás megtekintése után 17 órakor kezdődik a gálaműsor, ahol volt és jelenlegi diákok, tanárok lépnek színpadra. Vacsora és régi diákok bálja zárja a rendezvényt.

A Rosti duplán is ünnepel ezen a napon. Kiss Panni szervezésében szeretettel látják a már említett programsorozatra délután két órától azokat, akik az intézmény elődjének, a Dolgozók Iskolájának és a Földesnek a tanárai vagy diákjai voltak, így már 60 éves jubileumot ülhetnek.

A részletekről az iskolában adnak tájékoztatást!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!