Dunaújváros

2015.05.18. 13:27

Rózsi néni 90 esztendős - Hét unoka és három dédunoka teszi szebbé a napjait

Dunaújváros - Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester köszöntötte az önkormányzat vezetői nevében Zoller Lászlónét, Rózsi nénit.

Körmendi Erzsébet

Zoller Lászlóné Kocséron nőtt fel. Fiatalként földműveléssel foglalkozott, lánykorában cselédkedett is. Négyen voltak testvérek és volt még egy féltestvére is. Férje a büntetésvégrehajtásnál teljesített szolgálatot, 1951-től Bernátkúton éltek, és 1988-ban költöztek Dunaújvárosba.

Négy gyermekük született, és Rózsika néni otthon volt, nevelte őket, gondoskodott a családról. Hét unoka és három dédunoka örvendezteti meg a hétköznapjait.

Zoller Lászlóné Rózsi nénit köszöntötték. Fotó: Zsedrovits Enikő

A szépkorúak köszöntése miatt sokan keresik fel kérdéssel az önkormányzatot. Mint megtudtuk: azokról a 90, 95, 100 évesekről vannak csak adataik, akik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságon egy erre a célra rendszeresített formanyomtatványon beleegyeztek a személyes köszöntésbe, illetve kérték azt. A nyugdíjfolyósító tájékoztatja a polgármesteri hivatalt a kerek évfordulós szépkorúak adatairól. Ez alapján az önkormányzat megkeresi az érintettet, egyezteti vele a jubileumi köszöntés részleteit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!