Dunaújváros

2014.11.07. 18:11

A tűzoltók maguknak is készítenek szabadtéri testedző szereket

Dunaújváros - Az erdei tornapálya felújítása során vetődött fel a helyi tűzoltókban, ők is örömmel vennének szabadtéri tornaeszközöket.

Gallai Péter

Orosz Csaba parancsnok elmondta, hogy van egy önsegélyező szervezetük, a befizetett pénzeket magukra, környezetük szépítésére fordítják, így sikerült megcsinálni a szaunát, vagy a kerti sütőt is. Ugyan van a pincében egy edzőtermük, de az nagyon kicsi, ezért döntöttek a szabadtéri konditerem létrehozása mellett.

- Megkerestük a Ferrostét, ők önköltségi ár alatt, kiváló minőségben legyártották az eszközöket. A fiúk az udvaron kiásták az öt elem helyét, megcsinálták a szegélyezést, ma kaptunk homokot és betont is felajánlottak az alapozáshoz. Egy cég pedig a Hankook selejtes abroncsait feldolgozza, s abból lesz a hat centis gumiágy a szerek alatt, amelyek milyen más színt kapnának, mint tűzoltóautó pirosat, a festéket is ingyen kaptuk meg. A beruházás költsége mintegy hatszázezer forint lett volna, de támogatóinknak köszönhetően ennek az összegnek a harmadából sikerül megcsinálnunk - részletezte a parancsnok.

Öt különböző elemből áll majd a tűzoltók új edzőterme

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!