Dunaújváros

2015.12.27. 18:14

Segítettek az angyalnak - Karácsony három napján három különböző, kiváló menüvel lepték meg őket

Dunaújváros - Karácsony táján sok műsorral, rendezvénnyel, s főképp: finom étellel szolgálnak a hajléktalanoknak is.

Pekarek János

Sokéves hagyomány, hogy segítséget kérnek az angyalnak egy városi jótékonysági akció szervezői - mint ahogyan beszámoltunk róla az idén is, december közepén. Az Art Caféban ilyenkor neves személyiségek csapolják a sört, a megrendelők pedig szívük és (anyagi) tehetségük szerint fizetnek érte. Rendszerint jóval többet, mint amennyibe a sör kerül.

Az így befolyt összegből pedig karácsony idején meleg ételt fizetnek a városi hajléktalanszállón élő embereknek.

Ez és így történt ez most is. December 24-én, 25-én és 26-án nyolcvan-nyolcvan adag főtt ételt szállítottak a városi önkormányzat Kandó Kálmán téri hajléktalan-ellátó centrumába. Az ételt a Campus étterem dolgozói készítették, s a menü a következő volt: pusztapörkölt, levesgulyás füstölt hússal, illetve székelykáposzta.

A karácsonyi ételosztás a Kandó téri hajléktalanszállón. Jobboldalt Bükki Miklósné (Fotó: Zsedrovits Enikő)

A Kandó téri centrumban többféle ellátásban részesülnek a bentlakók. A hajléktalanok átmeneti szállásán huszonkilencen laknak jelenleg: ők jövedelmük arányában fizetnek a szállásért, és minden nap kapnak meleg ételt.

A Segíts az angyalnak! akció résztvevői ezért a nappali melegedőn és éjjeli menedékben meghúzódó emberek voltak, akik ezúttal is megtöltötték a központ mind a negyvenöt ilyen helyét, tudtuk meg az intézmény munkatársaitól, Gündert Brigittától és Bükki Miklósnétól. S mindenki örült a finom ételnek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!