Dunaújváros

2015.10.29. 16:03

Segítik az információ gyors áramlását

Dunaújváros - Olyan közösségi oldal született, amely lehetővé teszi a lakosság és a helyi intézmények közötti párbeszédet, hasznos információk gyors áramlását.

Körmendi Erzsébet

Az előbbi mondattal Cserna Gábor polgármester ajánlotta a résztvevők figyelmébe Dunaújváros most elkészül web-felületét a csütörtöki projektzáró rendezvényen. Az önkormányzat ugyanis 33 millió 184 ezer forint támogatást nyert a rugalmasságot elősegítő életkörülmények létrehozása érdekében végrehajtott informatikai fejlesztésre, amely az elmúlt hét hónapban valósult meg. Köszöntötte Kindle-Vince Márta projektvezetőt, Szekula István szakmai vezetőt, Somfainé Petőfalvi Anita pénzügyi vezetőt. Az ő munkájuk eredményeként városunk lakói olyan ügyeket intézhetnek mostantól online, amelyek idáig személyes jelenlétet kívántak meg. Az új weblap az önkormányzat hivatalos honlapján keresztül érhető el, így a projekt keretében fejlesztett szolgáltatások bárki számára elérhetőek. Varanka János, a szoftverfejlesztő cég vezetője elmondta, hogy otthonról, a számítógép mellől intézhető számtalan ügy, időpontfoglalás is. Szekula István szakmai vezető pedig a szoftver működésének főbb tudnivalóit osztotta meg a résztvevőkkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!