Dunaújváros

2013.09.24. 15:30

Segítség a kábítószer elleni harcban

Dunaújváros - Új programmal jelentkezik a másfél évvel ezelőtt munkához látó MRE Újváros Drogambulancia.

Szabó Szabolcs

– A drog- és alkoholproblémával küzdők családtagjai, hozzátartozói is nagyon komoly gondokkal , problémákkal szembesülnek, még akkor is, ha az érintett személy már elkezdte a terápiát. Fontos, kemény döntéseket kell meghozniuk nap mint nap, és gyakran érzik úgy, egyedül vannak problémáikkal. Kilátástalannak látják aktuális helyzetüket.

A Magyar Református Egyház Újváros Drogambulanciája éppen ezért a hozzátartozóknak is szervez csoportfoglalkozásokat. Minden szerda délután öt órától. E beszélgetések, találkozók tapasztalata szülte azt a gondolatot, hogy egy külön a hozzátartozókat, családtagokat, barátokat megszólító napot szervezzünk – tárja fel a most vasárnap jelentkező program hátterét Czere Ambrus Mária, a dunaújvárosi intézmény koordinátora.

Az MRE gondozottjainak énekcsoportja a Dunaújvárosi Főiskolán rendezett konferencián



– Családterapeuta, drogrehabilitációs munkatárs és pszichológus is várja majd érdeklődőket vasárnap délelőtt a helyi református templomnál. Lelki támaszt, megerősítést probálunk adni a hozzátartozóknak – teszi hozzá a szakember, akit lehetséges kivezető útról is kérdeztünk.

– A szülőknek, családtagoknak sokszor kegyetlennek tűnő döntést kell meghozniuk a gyermekük, férjük, feleségük érdekében. Például: nem fizethetik ki tartozásaikat, kicsit sem támogathatják őket abban, hogy tovább folytassák életmódjukat. A tisztulás és a gyógyulás folyamata pedig hosszadalmas, nehéz, gyakran kudarcokkal tarkított. A hozzátartozókat pedig mindez megviseli. Segíteni kívánunk a harcban, hogy ők is végig tudják csinálni ezt a gyakran éveken tartó küzdelmet – mondja Czere Ambrus Mária.

 

Czere-Ambrus Mária, az MRE Újváros Drogambulancia intézményi koordinátora


A hozzátartozói nap nyitott, minden érdeklődőt szeretettel várnak, ám előzetes regisztráció szükséges az alábbi e-mail címen és/vagy telefonszámon: [email protected], 06-30-396-3635. Az MRE Újváros Drogambulancia idén ősszel is számos programot és csoportfoglalkozást biztosít. A közelmúltban indult a Ventillátor névre hallgató csoport, amely minden hónap második hétfőjén jelentkezik, a legközelebbi foglalkozás szeptember 30-án, jövő héten hétfőn 17 órakor lesz. Itt önismereti, kreatív csoportfoglalkozásokkal várják azokat, akik egy jót szeretnének beszélgetni, többet megtudni önmagukról.Közös zenélésre is van lehetőség, minden csütörtökön délután öt órától tanult zenészekkel muzsikálhatunk, ellőképzettség nem szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!