Dunaújváros

2015.05.07. 10:45

Több mint 300 rászoruló tanuló kap ebédet nyáron a közgyűlés döntése értelmében

Három témakörben döntött a közgyűlés a csütörtök reggeli, soron kívüli ülésén. Pályáznak a rászoruló gyerekek nyári étkeztetésére.

Körmendi Erzsébet

Elkészült Dunaújváros Integrált Területi Programja, amely az uniós források elosztásának alapjául szolgál az elkövetkező években. A gazdaságfejlesztés fókuszpontjaként az ipari park fejlesztését jelölték meg: a II. inkubátorház kialakítása a kihasználatlan laktanyaépület felújításával, a vállalkozók csarnokának megépítése. A Mondbach-kúria és környezetének hasznosítása, a Szalki sziget vonzerejének növelése és még számos fejlesztési elképzelés szerepel a programban, amelyet a közgyűlés csütörtök jóváhagyott.

A Fészek étterem konyháján főznek majd a diákokra is a nyáron. Képünkön Koskai Milán a kereskedelmi iskola és Molnár Dániel a Rosti iskola tanulója készítette a gulyást csütörtök délelőtt
Fotó: Zsedrovits Enikő

A nyári gyermekétkeztetés biztosítására állami támogatást azok a települési önkormányzatok igényelhetnek, amelyek vállalják, hogy a nyári időszakban folyamatosan, legalább 43, legfeljebb 53 munkanapon keresztül napi egyszeri meleg étkeztetést biztosítanak a rászoruló gyermekek számára. A program június 16. és augusztus 28. között zajlik. Az állami támogatás elnyeréséhez – a korábbi évek gyakorlatától eltérően – idén pályázatot kell benyújtani. A határidő mindenképpen indokolta a sürgős közgyűlési döntést, ugyanis csütörtökön postára kellett adni a pályázatot és mellékelni hozzá a közgyűlési határozatot. Cserna Gábor polgármester elmondta, hogy több mint háromszáz tanulónak biztosítanak majd ebédet a nyári szünet kezdetétől egészen a végéig. Az étkeztetést a vagyonkezelő cég a Fészek éttermében oldják meg.

Elsősorban formai hibák – például az érintettség be nem jelentése miatt – a Fejér Megyei Kormányhivatal törvényességi felhívással élt a közgyűlés múlt októberi alakuló ülése miatt. Az észrevételeket a testület tudomásul vette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!