Dunaújváros

2015.10.29. 17:18

Szakszervezeti koszorúzások

Dunaújváros - A cég vezetői is képviseltették magukat az érdekvédő aktivisták mellett a hagyományos aktuson.

Pekarek János

Balogh Béla, a Vasas Szakszervezet elnöke és Sevcsik Mónika, az ISD Dunaferr Zrt. HR-igazgatója volt a két legrangosabb vendég azon a koszorúzási ünnepségen, amelyet hagyományosan Halottak napja közeledtével rendeztek a dunaújvárosi temetőben Borovszky Ambrus és Szemán József sírjainál.

Koszorúzók Borovszky Ambrus sírjánál: (balról) Borbély Zoltán helyi Vasas-alelnök, Mucsi Zoltán elnök, Győri Gábor alelnök

A vasmű legendás hírű vezérigazgatója két cikluson keresztül a Vasas Szakszervezet elnöke is volt. Sírjánál Mucsi Zoltán, a Dunaferr DV Vasas Szakszervezti Szövetség elnöke méltatta rövid beszédben a budapesti Wekerle-telepi suszter fiából lett vezérigazgató érdemeit. Akit következetes, szigorú, de emberséges vezetőként jellemzett. Idézte Borovszky már-már legendás mondatát: A vasmű az élet, a vasmű mindenekfelett, a vasmű nélkül nem létezhet Dunaújváros!

- Emlékedet megőrizzük! - fordult beszéde végén Borovszky Ambrus sírjával szembe Mucsi Zoltán.

A vasasok ezután megkoszorúzták Szemán József egykori helyi Vasas-alelnök sírját is a temetőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!