Dunaújváros

2013.02.15. 18:43

Az ADU középiskolásainak napja

Az a hely, ahol manapság Tamkó Sirató Károly Tíz parancsolatát idézik, csak jó hely lehet. Az is: ADU!

Pekarek János

Hagyományosan a Duna Étteremben rendezte szalagavató bálját pénteken este az ADU Vállalkozói Szakközép- és Szakiskola, Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola és Gimnázium Dunaújvárosi Tanintézmény: az ugyancsak hagyományosnak mondható nagy sikerrel. Azért, hogy folytassuk a hagyományok sorát, a jól bevált műsort idézzük: a megnyitó szavak után nyitótánc (keringő), majd némiképp formabontó módon egy szaxofonszóló következett (bár a hangszeres produkciók megszokottak az ADU báljain).

A báli műsor első része Tamkó Sirató Károly Tíz parancsolat című versével zárult: ezt az ADU középiskola tíz külön diákja mondta el, szépen felsorakozva a pódium előtt. Ezután került sor az ünnepélyes és hivatalos igazgatói megnyitóra.




Nyári Gyula beszédében hangsúlyozta: őt főhajtásra készteti a végzős diákok teljesítménye, akik felkészültek életük egyik legnagyobb erőpróbájára, a szakma megszerzésére, az érettségi letételére amelyek nélkül ma már igen nehéz a boldogulás. Azt mi fűzzük hozzá az igazgató úr egyszerre fennkölt és szerény beszédéhez, hogy a diákoknak is alapos okuk van fejet hajtani tanáraik előtt, akik kibontakoztatták meglévő képességeiket.

A megnyitó beszéd után következett az est fénypontja, amelyet a rokonokból és barátokból, ismerősökből álló népes vendégsereg annyira várt: a végzősök szalagjainak feltűzése. Nyolc osztály 210 tanulója sorakozott fel egymást váltva a pódium előtt, hogy névsor szerinti sorrendben megkapja a végzősök jelvényét, a kis, kék szalagcsokrot, többévi munkájuk jelét. Ezután már csak a vacsora és a hajnalig tartó zene, tánc maradt hátra a Duna Étterem fő termében. Azért itt rendezi az ADU iskola a szalagavatóit, mivel az éttermet működtető cég, a Proviant Kiss Kft. egyben az oktatási intézmény gyakorlati képzési helye is. Mi mással zárhatnánk beszámolónkat, mint amit az est szervezője és műsorvezetője, az egyik végzős osztály főnöke, Séfer Judit tanárnő mondott a bevezető pillanatokban minden tanítványának: A tudás az egyetlen olyan érték, ami sohasem devalválódik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!