Dunaújváros

2015.07.27. 16:22

Százharminccal a városban: az üzembentartó 300 ezres bírságra számíthat

Dunaújváros - A sokat tapasztalt rendőrök is megdöbbentek vasárnap, amikor látták, hogy lakott területen belül a sebességmérő műszer 132 kilométeres tempóval rögzített egy, a Magyar úton elszáguldó személyautót.

Gallai Péter

Az esettel kapcsolatban Németh Miklós őrnagy, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője elmondta, hogy sajnálatosan megnövekedtek a balesetek Dunaújvárosban az elmúlt időszakban.

- Az okok nagy részben talán a most véget ért hőség miatti tompultságnak, figyelemvesztésnek tudhatóak be. Ugyanakkor a sajnálatosan már hagyományosnak titulált tényezők is közrejátszanak a balesetek növekedésében. Ilyen a gyorshajtás is. Vasárnap este háromnegyed nyolc körül Dunaújvárosban a Magyar úton végzett sebességmérés során egy magyar hatósági jelzésű gépkocsit mértek be a kollégák, a gépkocsi a városból igyekezett kifelé, méghozzá 132 kilométerrel. Nem emlékszem hasonlóra lakott területen belül Dunaújvárosban, szerintem abszolút negatív rekord született. Szinte érthetetlen, hogy az ötven kilométeres megengedett legnagyobb sebességgel bíró útszakaszt miként jut eszébe valakinek versenypályaként használni. Az őrnagy kiemelte, különösen igaz ez akkor, ha tudjuk, hogy ekkora sebességénél a féktávolság már százhúsz méter körül alakul.

- Belegondolni is rémisztő, hogy mi történt volna, ha a gépkocsi elé az egyik keresztutcából mondjuk egy kerékpáros hajt ki. Természetesen a szabálytalanságért járó büntetés sem marad el, a jármű üzembentartója 300 ezer forintos közigazgatási bírságra számíthat - tette hozzá az őrnagy, aki azért azt örvendetesnek nevezte, hogy az aznap Dunaújváros területén végzett sebességmérés során öt és fél óra alatt mindössze nyolc gyorshajtót szűrt ki a sebességmérő készülék.






Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!