Dunaújváros

2015.11.16. 18:17

Százhúszezer forintot nyertek

Dunaújváros - Átadták azt a pénzösszeget, amelyet tizenhat csapat úszói gyűjtöttek huszonnégy óra alatt októberben.

Pekarek János

Az Ússz, hogy utolérjenek! Egyesület kilencedik alkalommal rendezte meg az országos hírnevű dunaújvárosi úszógálát október 17-18-án a Fabó Éva Sportuszodában huszonnégy órán keresztül!

Amint az eddigi rendezvények során, ez alkalommal is az volt a tét, hogy a résztvevő csapatok (idén is 16 együttes) ahány hosszt leúsznak az ötvenméteres medencében huszonnégy óra alatt, annyiszor egy forinttal járulnak hozzá a városi szociális intézmények működéséhez. Ezt a pénzt a támogatók felajánlásaiból fizetik ki.

Azonban akadt egy olyan szponzor, amely külön vállalta, hogy minden forint után ad további hármat, hogy a támogatás hatásosabb legyen! Ez a vállalkozó a Grabarits Kft. volt.

A pénzátadás: (balról) Szalontai Károly, Kótai Henrietta, Kecskés Rózsa és Alpekné Major Valéria a Móra iskolában Fotó: Zsedrovits Enikő

Nos, a tizenhat csapatba tömörült úszók ama bizonyos huszonnégy óra alkalmával összesen 27 984 (huszonhétezer-kilencszáznyolcvannégy) hosszt úsztak le. Aminek következtében hétfőn délelőtt (felfelé kerekítve) százhúszezer forintot adtak át a különleges nevelési igényű gyerekekkel foglalkozó Móra Ferenc Általános Iskola, illetve a Jószolgálati Otthon javára.

Az átadást a Móra iskola igazgatói irodájába szervezték. Kecskés Rózsa, a Jószolgálati Otthon igazgatója, és Alpekné Major Valéria, a Móra iskola igazgatója Szalontai Károlytól, a huszonnégy órás úszógála kitalálójától és szervezőjétől, továbbá Kótai Henriettától, a Grabarits Kft. marketing vezetőjétől vették át az összegyűjtött pénzt. Valamint a hölgyek (igazi úriemberi gesztusként) egy-egy virágcsokrot is kaptak a szervező úszómestertől.

Aki a helyi sajtó, a tévé, a rádió munkatársairól sem feledkezett meg: nekik egy-egy tábla csokoládét nyújtott át, köszönve az esemény nyilvánosságának megteremtését. (Akadt, aki a maga csokiját rögtön átadta a Móra iskola igazgatónőjének, mondván: jutalmazza ezzel valamelyik, arra érdemes kisgyereket az intézményből...)

Szalontai Károly érdeklődésünkre megerősítette, hogy jövőre megrendezik a tizedik úszógálát a Fabó Éva uszodában ha és amennyiben eddigi támogatóik (közöttük az intézményt díjmentesen, bérleti díj nélkül rendelkezésre bocsátó önkormányzat) továbbra is melléjük állnak. A résztvevő csapatok idén is elsősorban jó bulinak fogták fel a rendezvényt amivel ráadásul szép célokat, nemes törekvéseket is szolgálhatnak.

Reméljük ez a felállás jövőre sem változik, és a helyi szociális intézmények újabb pénzösszegeknek örülhetnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!