Dunaújváros

2014.11.20. 15:35

Szelektív, de milyen?

Dunaújváros - Bokorné Kapás Krisztinát és a Rómain élőket felháborítja a Domanovszky téri szelektív gyűjtő mellett hetek óta tornyosuló irdatlan szeméthalom.

Körmendi Erzsébet

 

Valóban döbbenetes látványt nyújt a hulladékgyűjtő környéke Fotó: Bokorné Kapás Krisztina

Olvasónk szerint a szelektív konténerek ürítésével korábban is voltak gondok, ám ez a mostani állapot tarthatatlan. Úgy véli, a csőcsere miatti munkaárok nem lehetne akadály, egy önrakodós teherautó megoldaná a problémát.

A Dunanett Kft. válasza alapján a Domanovszky téri szelektív hulladékgyűjtő sziget ürítése technikai és műszaki okok miatt jelenleg nem lehetséges. Az ürítést végző önrakodó teherautó ugyanis a méreténél fogva nem fér oda a gyűjtősziget közvetlen közelébe. A felgyült szemetet kézi erővel állandóan csökkentik, amíg az E.ON gázvezetékrekonstrukciója tart, ám a konténereket nem tudják a munkák befejeztéig üríteni.

Ezért a Dunanett Kft. arra kérik a lakókat, hogy a rekonstrukciós munkálatok lezárultáig az említett hulladékgyűjtő használatát mellőzzék, helyette a Váci Mihály utcában, illetve a Római körúton található gyűjtőszigeteknél helyezzék el a hulladékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!