Dunaújváros

2014.03.11. 18:05

Szép kor, nehéz időben

Dunaújváros - A Batsányi utcai Idősek Otthonában köszöntötték kilencvenedik születésnapja alkalmából Kozári Jánosné született Petres Annát.

Pekarek János

Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzata nevében Gombos István, humán ügyekért felelős alpolgármester adta át a jókívánságokat a kitűnő fizikai és szellemi állapotban lévő asszonynak.

Anna néni Sükösdön született 1924. március 2-án, földműves családban. Heten voltak testvérek, ő negyedik gyerekként világra.

Ő maga is sokáig a földet művelte. 1944-ben házasodott össze férjével, akivel a Dunakeszi repülőgyárban ismerkedtek meg. Három gyerekük született: két fiú és egy lány. Az ő révükön hét unoka és öt dédunoka színesíti Anna néni hétköznapjait.

A család 1956-ban költözött Sztálin-, azaz Dunaújvárosba. Anna néni előbb a betonelemgyárban dolgozott, majd a gimnáziumban és a Rudasban volt gondnok. Férje szobafestő, és kiváló amatőr festő is volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!