Dunaújváros

2015.07.20. 18:07

Szép virágcsokrok örökbefogadása - Ennél emberbarátibb, melengetőbb reklám...

Dunaújváros - Fogadj örökbe! kérte néhány virágcsokor hétfőn a városban. Megtalálták, elfogadták, meghálálták.

Pekarek János

Az árva csokrok ötlete Angliából indult kontinenshódító útjára. Külföldön június 28-án helyezték el a virágárusok csokraikat különféle, sűrűn látogatott helyekre, ahol könnyű megtalálni azokat. Az akció kimondott célja az, hogy mosolyt csaljon a nagyvárosi ember sokszor szomorú arcára. Ezért a csokrokra tűzött cédulák csak annyit kérnek, hogy a megtaláló fényképezze le magát a csokorral lehetőleg mosolyogva, s a képet küldje el a virágboltnak.

Nyilván némi reklámtartalma is van a kezdeményezésnek, amint azt Bordás Gabriella, az akcióhoz egyedüliként csatlakozott dunaújvárosi virágbolt-hálózat vezetője is elmondta. Ugyanakkor kétségtelen, hogy ennél emberbarátibb, melengetőbb, kedvesebb reklámmal aligha találkozni!

Ezért aztán úgy döntöttünk, hogy kezdettől a végig: elrejtéstől megtalálásig követjük az árva csokrok útját. Megtapasztaltuk, hogy nem sokáig maradnak árvák.

Bordás Gabriella a Muki ajtajában elhelyezett virág-műremekkel, amelyet örökbe fogadtak. Fotó: Zsedrovits Enikő

Utunk a Carissa Szórád Márton úti üzletében kezdődött, ahol Bordás Gabriella és munkatársai harminc csokrot állítottak össze. Húszat úgynevezett vizes tűzőhabban, bokros rózsából, hortenziából, szegfűből, mini gerberából, liziantuszból, díszként almából és szederből. A másik fajta csokor (tíz darab) napraforgóvirág volt, az új divat szerint régi újságpapírnak tűnő csomagolásban.

Gabriella az egyik csokrot a kis Vasmű út egy padján dugta el , a másikat attól nem messze, a Muki becenéven elhíresült kismozdony ajtajánál.

Talán öt perc telt el, amikor nagy örömünkre egy járókelő örökbe fogadta a napraforgó-csokrot. Jobban Erzsébet éppen munkából tartott haza a vasmű lemezalakítójából, ahol raktárosként dolgozik, amikor megpillantotta a padon a látványos csokrot. Némi habozás után odalépett, majd a virághoz tűzött lapot elolvasva ( Ha mosolyt csaltam az arcodra, kérlek, készíts velem képet és küldd el nekünk a képet... ) örömmel ölelte magához.

A másik csokrot Bencze-Kiss Ramóna fedezte fel a Muki ajtajában. A három gyönyörű kisgyermek édesanyja olvasott az akcióról, és azért indult el sétálni a városban, hogy talán talál egyet. Sikerült! Örült örülünk...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!