Dunaújváros

2017.05.29. 18:11

Szeretnének kicsit unatkozni

DUNAÚJVÁROS Rendszeresen írunk olyan gyerekekről, fiatalokról, akik jól szerepelnek versenyeken. Ők is ilyenek...

Pekarek János

Azonnal elfogultságot jelentek be: Szmodics Emese és Levente régi tanár barátom gyerekei, és a saját jogukon is lenyűgöztek már néhányszor.

Mint az elmúló tanévben is! A 14 éves Levente, a Széchenyi gimnázium diákja harmonikán játszik, most alapvizsgázik a hangszeren, és sok koncertje mellett fellépett a zeneakadémián. A Vasas táncegyüttesben szólót is táncolt, angolból sikeres alapvizsgát tett, aminthogy sikerrel felvételizett a pesti Fazekas gimnáziumba. Sakkban a megyei diákolimpián győztes csapat tagja, és az országos tanulmányi versenyeken döntőkbe jutott matematikából, történelemből, fizikából.

Szmodics Emese és Levente Fotó: Zsedrovits Enikő

A kilencéves Emese ugyancsak sikeres harmonikás, sakkban csapatával a diákolimpia megyei 4-5. helyéig vitte, s matematika, környezetismeret, irodalom országos versenyeken jeleskedik.

Ami viszont mindenekfelett meghat: mindkét fiatal falja a könyveket! Sokszor valóságos közelharcot vívnak szüleikkel azért, hogy maradjon idejük olvasni. Nem csoda, hogy Levente számomra leghatásosabb mondata az volt, amikor nyári terveit sorolva azt sóhajtotta: szeretnék kicsit unatkozni is...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!