Dunaújváros

2013.07.19. 22:00

Szezonzáró tájékoztató

Az MSZP dunaújvárosi szervezetének képviselői sajtótájékoztatón mondták el véleményüket néhány városi és politikai témáról pénteken.

Körmendi Erzsébet

A szezonzáró sajtótájékoztatón Pintér Attila az MSZP helyi szervezetének elnöke aggasztónak nevezte a város költségvetésének helyzetét. Szerinte 500 millió forint hiányzik az amúgy is feszített büdzséből, semmi nem utal arra, hogy egyensúlyba lehet hozni a bevételeket és kiadásokat, és információjuk szerint fizetési nehézségekkel küzd az önkormányzat.

Az elmúlt egy évben Pintér Attila rendszeresen szóbahozta a közgyűléseken a sportkoncepció hiányát, ezúttal a közelmúltban odaítélt sporttámogatások miatt citálta, mert úgy véli, koncepció nélkül nem tudják kit miért támogatnak. Az óvodai és az iskolai közétkeztetést olcsóbbá akarták tenni, ehelyett 80 millió pluszt szavaztak meg a vállalkozónak, miközben emelkednek a díjak és romlik az étel minősége – a vállalkozó körmére kell nézni, javasolták.

Elhangzott: az önkormányzati cégeknél kupleráj van, a cégvezetők kinevezésekor vissza kellene térni a pályázatos rendszerre. Pintér Attila nehezményezte, hogy konkrét tettek helyett a polgármester közleményben reagált a Dunaferrel kapcsolatos munka-ügyi kerekasztal létrehozására vonatkozó javaslatukra. Selyem József alelnök szintén a közgyűlésre visszautalva említette egyebek mellett, hogy utasításra vették napirendre a csepeli önkormányzat rezsicsökkentési javaslatát, és politikai nyilatkozatot vártak.

A szocialisták javasolták ehhez kapcsolódva az alapvető élelmiszerek áfájának 27-ről 5 százalékra csökkentését, ám ezt a módosítást a fideszesek elutasították. Az ígért adócsökkentés helyett adók tömkelegét vezették be. Drágulnak az élelmiszerek, a hangsúlyozott gazdasági növekedéssel ellentétes folyamat tapasztalható, magyarok ezrei mennek külföldre. Jó reklám a jobban teljesítünk, de a valóság nem ezt tükrözi, mondta Selyem József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!