Dunaújváros

2015.05.18. 13:27

Szoborvonat-történet - Tábla meséli el a dunaújvárosi kisvonat történetet

Dunaújváros - Minden, amit a Mukiról, kedvenc kisvonatunkról tudni érdemes megtalálható a tájékoztató táblán.

Körmendi Erzsébet

Muki népszerűsége töretlen - immáron százhúsz éve a kedvencünk. Parkja újabb elemmel gazdagodott. Orosz Csaba tűzoltóparancsnok kezdeményezésére és irányításával elkészült egy tájékoztató tábla, amely bemutatja a kisvonatot. Pontosabb Muki meséli el a több mint százéves történetét, például azt is, miként úszta meg, hogy a kohóba kerüljön, a többi társával együtt...

Helyi fiatalok és városunkba látogatók számára válik egyértelművé, hogy mit keres egy kismozdony szoborvonatként a város belvárosában, ha elolvassák a táblát.

Vígh Csaba és Zloch László, a DVG Zrt. építési ágazatának szakemberi állították a táblát a helyére. Fotó: Zsedrovits Enikő

Az önkormányzattól kapott forrásból készült a tájékoztató tábla, és hamarosan két reflektort is felszerelnek a kismozdonyhoz, azokkal világítják meg éjszaka. A Dunaferr iskola diákjainak közreműködésével tervezik még Muki renoválását, mert a gyerekek annyit másztak rá, nyüstölték az elmúlt hónapokban, hogy kicsit helyre kell állítani a festését és néhány részletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!