Dunaújváros

2015.05.20. 18:57

Környezetvédelmi kampányt hirdetettek Dunaújvárosban

Dunaújváros – Hulladékgyűjtéssel egybekötött környezetvédelmi kampányt hirdetett a Dunanett Nonprofit Kft., amely idén indította el tavaszi-őszi papírgyűjtési akcióját a szolgáltatási területén található oktatási és nevelési intézmények számára.

Szabó Szabolcs

Az akció időtartama alatt a Dunanett térítésmentesen biztosítja a szükséges gyűjtőkonténereket, illetve gondoskodik az összegyűjtött hulladék mielőbbi elszállításáról és megfelelő kezeléséről.

A környezetvédelmi kampányhoz csatlakozó intézmények igénybe vehetik a Dunanett Öko-játszóházát is, amelynek segítségével a gyerkőcök játékos formában ismerkedhetnek meg a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával. A szorgos gyűjtéssel jelentős anyagi támogatáshoz is juthatnak a résztvevő iskolák, óvodák. A szolgáltató 50 ezer forinttal támogatja annak az óvodának a kirándulását, amely gyermekenként a legtöbb papírt gyűjtötte. Az iskolák esetében pedig 100 ezer forintnyi plusz támogatásról van szó.

Izsák Endre, a Dunanett Nonprofit Kft. környezetvédelmi munkatársa lapunknak elmondta, eddig már 16 intézmény csatlakozott az akcióhoz, amely már most szép eredményeket mutathat fel. A Gárdonyi iskola diákjai 10 tonna hulladékot gyűjtöttek a kampány keretében.

- Jó hír, hogy már most számos további intézmény jelezte csatlakozási szándékát. Fontos, hogy magas támogatási összeg mellett, a gyermekeknek környezetvédelmi foglalkozásokat is tartunk és Dunanett ebben is biztos és kiszámítható partner lesz - tette hozzá.

Címkék#hulladék
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!