Dunaújváros

2015.04.17. 16:00

Figyelem! Ezeken a településeken lesz szúnyogírtás

Dunaújváros - Összefogva képzelik el a szúnyogok gyérítését a környékbeli települések. Azonban nem mindegyik.

Pekarek János

Pénteken járt le annak a pályázatnak a határideje, amelyben városunk és még öt környező település közösen kívánta kiválasztani azt a céget, amely a lehető legolcsóbban és leghatékonyabban képes kiválasztani a szúnyogirtást (szakmailag helyesen: szúnyoggyérítést) végző céget.

A települések tehát: Dunaújváros, Apostag, Kisapostag, Baracs, Dunaegyháza, Dunavecse. A környék többi települése önállóan, vagy más összefogásban képzeli el a roppant kellemetlen vérszívók gyérítését.

A pályázat légi és földi, kémiai és biológiai irtásról szólt (alapvetően azonban légi és kémiai gyérítésről van szó benne). A települések a biológiai gyérítést támogatnák szívesebben, tudtuk meg a pályázatot gondozó kisapostagi polgármestertől, Nagy Attilától, ám az ehhez szükséges felmérések és felkészülések hosszabb időt vesznek igénybe. Továbbá bizonytalan, hogy ehhez honnan és mennyi pénzt lehet igénybe venni.

Az állam tavaly két gyérítést támogatott: a pályázók remélik, hogy ez az idén is legalább ennyi lesz.

A pályázat borítékbontása hétfőn lesz, úgy tudjuk, eddig három cég adott be anyagot az idei szúnyoggyérítésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!