Dunaújváros

2015.08.30. 08:44

Támogatást adnak az iskolakezdéshez

Dunaújváros - Az iskolakezdési támogatásra jogosult dunaújvárosi első osztályosok szüleit várják a városháza szociális osztályán.

Körmendi Erzsébet

Az önkormányzat 10 ezer forint iskolakezdési hozzájárulást ad az általános iskola első osztályát megkezdő, dunaújvárosi lakóhellyel rendelkező gyermekek részére. Az jogosultak száma éves szinten megközelítőleg 400-ra tehető, közülük eddig még csupán 43 szülő kereste meg a hivatalt.

Az iskolakezdési támogatásra az a szülő vagy törvényes képviselő jogosult, akinek a gyermeke először kezdi meg az általános iskola első osztályát. Az nem követelmény, hogy a tanuló dunaújvárosi intézményben kezdje meg tanulmányait, ezúttal csak az a fontos, hogy dunaújvárosi állandó lakcímmel rendelkezzen a gyermek. A kérelmeket legkésőbb szeptember 30-ig lehet benyújtani a polgármesteri hivatal szociális osztályán. A határidő jogvesztő hatályú! Azok jogosultak a támogatásra, akiknek a családjában az 1 főre jutó jövedelem nem haladja meg az öregségi nyugdíjminimum 300 százalékát (85 ezer forintot), gyermekét egyedül nevelő személy esetében a 350 százalékot (99.750 forintot).

Az iskolakezdési támogatás nem alanyi jogon jár! Csak annak utalja az önkormányzat, aki kérelmezi azt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!