Dunaújváros

2015.08.26. 17:15

Kell a második diploma - állítják a levelezős hallgatók

Dunaújváros - A főiskola frissen beiratkozott levelezős hallgatóit kérdeztük, miért is döntöttek a helyi campus mellett.

Szabó Szabolcs

- Őszintén? Elegem lett a fővárosi felsőoktatási intézményekből, ahol szinte soha semmit nem lehet időre elintézni. Korábbi csoporttársaim mesélték, miután megfordultak a Dunaújvárosi Főiskolán, hogy itt egészen másként állnak a dolgokhoz, így végül úgy döntöttem, itt próbálom megszerezni a második diplomámat. Remélem nem csalódom majd - mesélte a campus tanulmányi osztálya előtt várakozó Csordás Péter, aki tűzoltóként dolgozik és Szigetbecsén él. Nem titkolta, választásában erősen közrejátszott a dunaújvárosi intézmény közelsége.

György Dávid

Szintén az intézmény elhelyezkedése miatt választotta a helyi főiskolát két, jelenleg a Magyar Honvédség állományában dolgozó fiatalember, György Dávid és Halkovics Ádám. Mindketten a Nemzetvédelmi Egyetemen szerezték első diplomájukat, amelyet a következő években gépészmérnöki oklevéllel egészítenének ki.

Halkovics Ádám

- Reméljük sikerül pár, korábban már teljesített kurzusunkat elfogadtatni a főiskolán, ez megkönnyítené az indulást. A jelentkezés előtt számos intézmény szóba kerül, végül a jövőben elérhető munkalehetőség miatt esett választás Dunaújvárosra. Feltérképeztük, hogy az intézmény milyen cégekkel, vállalatokkal áll kapcsolatba és ez meggyőzött. Bízunk benne, hogy a munkaerőpiacon is jól kamatoztathatjuk majd az itt szerzett tudásunkat - tette hozzá Halkovics Ádám.

- Veszprémben végeztem anyagmérnökként, jelenleg a megyeszékhelyen az Alcoa-nál dolgozom. Előzetesen sokat gondolkodtam, hogy hová is adja be a jelentkezésem, végül a képzési kínálat miatt választotta a Dunaújvárosi Főiskolát - mondta Kovács Renáta, aki szintén műszaki menedzsment szakon folytatja majd tanulmányait szeptembertől.

- Itt némileg olcsóbban hirdették meg az általam keresett gazdálkodási és menedzsment szakot és mivel Szekszárd mellett és dolgozom, így jött szóba a helyi főiskola - indokolta döntését Mertz Ágnes.

A Dunaújvárosi Főiskola kommunikációs munkatársa Fekete Lajos Gábor lapunknak elmondta, augusztus 25. és 28. között iratkoznak be az általános felvételi eljárásban felvett diákok a Dunaújvárosi Főiskolára. A közel négyszáz beiratkozó, négy napra elosztva kapott időpontot a beiratkozásra. Az intézménnyel kapcsolatos hír, hogy szerda délután a hozták nyilvánosságra az pótfelvételi ponthatárait. A Dunaújvárosi Főiskola számos képzését meghirdette a pótfelvételi eljárás keretében, hogy pontosan hány új hallgatóval bővült a létszám, arról pénteki lapszámunkban olvashatnak részletesen.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!