Dunaújváros

2013.06.10. 11:19

Tehetségbánya a Rudasban

A hagyományoknak megfelelően tanév végéhez közeledve a Rudas középiskola diákjai bemutatják, hogy milyen sikereket értek el az utóbbi hónapokban.

Szabó Szabolcs

A tavaszi művészeti bemutatók után ezúttal természettudományok képviselőin volt a sor. A tehetségnap keretében bemutatták a Less Nándor Országos Földrajzverseny videofilm-készítő kategóriájában második helyet elért „Építészeti emlékek tanútja" című kisfilmet, amely Vida Zoltán és Varga Szabina alkotása.



A Hlavay József Országos Környezettudományi és Műszaki Diákkonferencia Junior Mérnök versenyén harmadik helyen végzett csapat pedig élménybeszámolót tartott a verseny előkészületeiről és feladatairól. Elmondták, hogyan lehet egy régi házat környezetbarát beruházásokkal újjá építeni.



A csapat tagja volt Boros Viktor, Gortva Lúcia, Életes Anikó és Turcsán Fruzsina. Ezen az országos versenyen az 5. és 6. helyezett gárda is a Rudas iskolából érkezett. A nehéz, de igen jó hangulatú versenyhez a nézőközönségből többen is kedvet kaptak a jövő évi nevezéshez. A kísérletek közben Boros Viktor élménybeszámolót tartott az Irinyi János Kémiaverseny Országos döntőjéről is, ahol az előkelő harmadik helyet szerezte meg május végén. A rudasos diákok sikereiről lapunkat Kratzmajer Zoltan tájékoztatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!