Dunaújváros

2015.10.14. 15:54

Tehetségesek, kiválók - A diákok ismét bebizonyították, hogy mennyire sokoldalúak

Dunaújváros - A hónap diákjai címre pályázók közül ezúttal a júniusi és a szeptemberi nyerteseket jutalmazták a városházán. A júniusiakat tesszük most közzé.

Körmendi Erzsébet

Az Arany iskolából Kovács Máté kapta az elismerést, aki jó tanuló és országosan elismert remek sportoló, közösségi ember. A Bánki középiskolásai közül Hlavács Eszter 10. évfolyamos gimnazista kapta az elismerést, aki az Elte természettudományi kara és a Magyar Természettudományi Társulat által meghirdetett országos időjárás előrejelzési vetélkedőn összetettben 2. és iskolás kategóriában 1. helyezést ért el.


A hónap diákja cím elnyerői Cserna Gábor polgármestertől (középen) vették át az oklevelet
Fotó: Ady Géza

A dózsás Szabó Kornél és Szabó Dorka szintén kis természettudósok, és a tanulás mellett a sportot sem hanyagolják el. A Móra iskolából Szappanos János a hónap diákja, aki részt vett nyáron a Speciális Olimpia Nyári Világjátékainak görkorcsolya versenyén. A Móriczból Szabó Sárát anyanyelvészként említették a díjátadón, Bolyai, Simonyi és más helyesírási versenyeken remekel. A Pannon gyémánthármasa, Bubera Panna, Nagy Johanna és Szűcs Henrietta megnyerték a DIA-MOND idei szériáját.

A Petőfi iskola jó tanuló - jó sportolója a sokoldalú Fülöp Fanni is a most elismertek között volt. A Széchenyi kisgimisei közül pedig Szmodics László Levente, lett a hónap kiváló sportolója, aki nagyszerű eredményekkel büszkélkedhet a tanulás, illetve a sport és a művészetek területén egyaránt. Elkötelezett, jó tanuló és derűs diák. A Vasvári iskola 4. a osztályának tanulója, Mádai Csanád sporttagozatos, és természetesen a tanulmányi eredményei is kiemelkedőek voltak az elmúlt négy évben. Számos tanulmányi versenyen, például a Zrínyi matematika vetélkedőn ért el szép sikert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!