Dunaújváros

2016.04.20. 18:40

Tehetségesek napja: közel kétórás, összművészeti előadás, szabadtéren

Dunaújváros - A Dózsa Mozi előtti téren rendezte meg a Tehetség Napja elnevezésű programot a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola valamint a Dunaújvárosi Tankerület Művészeti Munkaközössége.

Balla Tibor

Moravecz Attila, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Dunaújvárosi Tankerületének igazgatója megnyitó-beszédében elmondta, március 25-e, Bartók Béla születésnapja a Tehetséges Magyarországért Alapítvány kezdeményezésére lett országszerte a Tehetség Napja . A 2005-ben alakult Tehetséges Magyarországért Alapítvány olyan társadalmi környezet létrejöttének elősegítését tűzte ki célul, amelyben minden ember tehetsége fontos érték, és a tehetség megbecsülése, fejlesztése, valamint a tehetséges emberek megtartása közös feladat mindannyiunk számára. Arra, hogy ezekre a célokra minél szélesebb körben hívják fel a figyelmet, kiváló alkalom évről évre Bartók születésnapja.

A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége azzal a felhívással fordult elsősorban a tehetségpontokhoz, amelyekből országszerte ezerötszáz, tankerületi szinten csaknem negyven van, hogy a tehetséges gyermekeket nyilvános fellépéssel ünnepeljék. A Dunaújvárosi Tankerület Művészeti Munkaközössége kiemelt figyelmet fordít erre, ennek köszönhető ez a rendezvény.

A tankerület a régió összes iskoláját felkereste, függetlenül attól, hogy alapítványi, vagy állami fenntartású iskoláról van szó, hogy minél több tehetséges gyereknek biztosítsanak lehetőséget, hogy bemutathassa nyilvánosan is tudását. Ennek köszönhetően a Dózsa téren tegnap délután hozzávetőleg 200 gyermek vett részt a különféle műsorokban, és még vagy ötvenen készítettek aszfaltrajzokat a Bolygónk, a Föld témakörben. A látványos összművészeti megmozduláson a kilenc dunaújvárosi oktatási intézmény mellett Baracs, Előszállás, Besnyő, Mezőfalva, Nagyvenyim és Rácalmás is képviseltette magát.

Az arra járóknak többféle produkcióban lehetett részük, volt kötélugró csoport, latin tánc, szavalat, néptánc, zumba, hangszeres muzsika, hip-hop, de nem maradt ki a kamarazene, a népdaléneklés, a kórusének, a népdal és country sem a verőfényes délután programjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!