Dunaújváros

2015.10.05. 17:07

Családi nap volt a helyi templomban

Dunaújváros - Különleges hétvégi programot kínált a helyi katolikus egyházközség az érdeklődőknek: kiállításmegnyitóval egybekötött családi nap volt a helyi templomban.

Pekarek János

Rendhagyó nyíltnapot szerveztek az elmúlt hétvégén a dunaújvárosi római katolikus templomban. Gyerekeket szülőket, nagyszülőket vártak az egyházközség vezetői, tagjai egy kellemes családi délelőttre. A szervezők kellemes időtöltést kínáltak, mellette úgy állították össze a programot, hogy különlegességben is részük legyen a templomba ellátogatóknak: Tarnavölgyiné Orczi Bernadett textiljáték-készítő díjnyertes játék babáit is megtekinthették az érdeklődők egy kiállítás keretében.

A kiállítást Baltási Nándor plébános nyitotta meg. Az eseménynek külön hangulatot adott a megnyitón a Rudas Közgazdasági Szakközépiskola kórusa, amely gyerekdalokat énekelt.

Az altemplom meseországgá változott a program ideje alatt, ugyanis a látogatók találkozhattak Benedek Elek három kívánság című meséjével: a bábok megformázták Mátyás királyt és udvartartását, a gyerekek beleshettek Aliz csodaországába, jelmezekbe bújtak, miközben a felnőttek megismerték a babakészítés folyamatát. A foglalkoztató asztal mellett folyamatosan készültek az angyalkák és manóbábuk. Felejthetetlen pillanatok voltak ezek a résztvevők számára.

A templom hittanterme Színezz velem! foglalkoztató szobává alakult, ahol bibliai témájú kifestők, színezők és arcfestés, csillámtetoválás várta a kicsiket. A nagyobbak a könyvtárban sakkoztak, az erre az alkalomra összegyűjtött különleges sakktáblákon. A felnőtt látogatóknak is kínáltak külön programot, ők részt vehettek egy rendhagyó templom-túrán, Szeleczki Csaba káplán mutatta be a templom szakrális és közösségi belső tereit.

A babakiállítás október 8-ig tekinthető meg, naponta 10-18 óra között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!