Dunaújváros

2015.11.26. 15:21

Nyitott nap és kézis toborzó a Rudas középiskolában

Dunaújváros – Vidéki emberek művészei annak, hogyan kell kihúzni az ismeretlen beszélgető partnerből: honnan jött, mit csinál, ki is ő egyáltalán.

Jankó Árpád

A tassi hétvégi házunk felé igyekezve meg-megállunk a helyi Piac téren a lángososnál. Az első alkalommal percek alatt a sütő néni mindent tudott rólunk. Örömmel felkiáltott: Dunaújváros? Hát oda vették fel a kis unokámat a Rudasba. És nagyon szeret ott lenni, mert sokszínű a diákélet. A fiú már másodikos, de a nagymama tájékoztatása szerint még mindig szereti a Rudast. Tanulság: sokszor a nagymamákon keresztül terjednek a hírek a közoktatási intézményekről.

Nos, a Rudas középiskola valóban sokszínű, s ezt főképp a tanulást kedvelő, a sportolásért rajongó fiatalok látják így. A tapasztalatszerzésre pedig most is remek alkalom lesz a szombati nyitott nap a Rudasban, amelyen a nyolcadikos diákokat várják kilenc órakor szeretettel. A Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Rudas Közgazdasági Szakközépiskolája és Kollégiuma bemutatja a továbbtanulni szándékozó gyerekeknek és szüleiknek az iskola különböző képzési formáit. Ügyvitel, közgazdaság, informatika és turisztika mellett a sportágazatot is. Vasárnap ugyanis a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia látja toborzóján vendégül három korosztály (2001, –2, –3-ban született) sportolókat 11 órától egy óráig. Egyszóval: a Kohász Akadémia keresi azokat a tehetségeket, akik majd az egyesület erősségei lesznek. Az adottságokat, képességeket mérik fel a szakemberek. Valamennyi, az utánpótlással foglalkozó edző ott lesz a felmérésen. Már az is örömteli, hogy idén huszonkilenc kézilabdázó leány jelezte előre részvételi szándékát, s ez a szám vasárnap minden bizonnyal növekedni fog. A felmérés a Dunaújvárosi Főiskola sportcsarnokában lesz.

Az ilyenfajta kereskedelmis-sportos képzésről a legautentikusabb nyilatkozó lehet Nagy Zsuzsanna, aki a Rudasban tizenegyedik osztályos tanuló és a Dunaújvárosi Kohász ifjúsági kézilabdázója, az NB I ifiben harmadik, az NB I juniorban az első a góllövőlistán. Szorgalmas diák, tehetséges kézilabdázó.

– Annak idején baracsi diákként sok jót hallottam a Rudasról, az iskoláról, a diákéletről, a programokról. Jók a tanáraim, akik segítenek a tanulásban, hogy abban is helyt álljak az intenzív kézilabdázás mellett. Kereskedelmi-marketing szakos vagyok, de lehet, hogy majd a Testnevelési Egyetemre jelentkezem. Sok kedvezményt tud adni az iskola. A kollégium ingyenes, az étkezés hetven százalékát is fizeti a Rudas, valamint havonta a két útiköltséget is állja. Nem csalódtam, hogy ezt a középiskolát választottam.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!