Dunaújváros

2016.05.26. 18:50

Tisztesség, függetlenség

Dunaújváros – Lakossági fórumot tartott az MMK-ban a 4-es körzet időközi választásán függetlenként induló Orha Zoltán.

Gallai Péter

A jelölt rövid bemutatkozással kezdte, mint megtudtuk, 1979 óta ebben a körzetben él, így pedig pontosan tudja, mit és min kell javítani. Például amióta a „rezsicsökkentés” jegyében elsötétült a közvilágítás, felütötte a fejét a bűnözés. Vagy siralmas állapotban vannak az utak, a Martinovics utcában lovaskocsival is veszélyes végigmenni.

– Nagyon nem szeretnék ígérgetni semmit, az elmúlt 26 évben úgy nyert választás mindenki, hogy lehazudta a csillagos eget. Ígérgetés helyett folyamatosan szeretnék dolgozni, s jó lenne, ha minden évben, sőt, minden hónapban lenne választás. Mert az éppen hatalmon lévő kormányazti kör ilyenkor gyorsan elkezdi csipkedni magát, s megcsinálja azokat a beruházásokat, amelyeket tíz éve kellett volna. Például a Római városrész parkolójának felújítását – mondta, hozzátéve: – Amennyiben előretolt bástyaként beszavaznak a testületbe, akkor harcolok az emberekért.Orha Zoltán számos probléma forrásának a korrupciót tartja, ezért hívta el vendégnek  Karancsi Tibor korábbi rendőrtisztet, az olajmaffia leleplezőjét. Karancsi elsőként a múltban történt sötét dolgokról beszélt, arról miként tették tönkre pályafutását, sőt, törtek életére. – A közélet tisztasága helyben gyökeredzik, ha Orha Zoltán nem lenne az aki, nem jöttünk volna Dunaújvárosba, hogy mellette korteskedjünk. A szavazás napján gondoljanak arra, Zoltánt nem lehet megzsarolni, nincs rovott múltja, minden problémára a legjobb megoldást találja önöknek. Függetlenként kontroll lehet a testületben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!