Dunaújváros

2016.08.14. 19:25

Törpeharcsát fogtak

Dunaújváros - A Dunaújvárosi Sport Horgász Egyesület vezetése álmában sem gondolta volna, hogy ilyen szép számmal jelentkeznek majd a törpeharcsa-fogó versenyre, a Törpekupára.

Balla Tibor

A reggeli regisztrációnál még 81 jelentkezővel számoltak, és miután egy család meggondolta magát, a végén így is maradt 75 horgász, aki a kártékony halat gyérítette. A helyi horgászegyesület tagjai ugyanis lelkükön viselik a Duna és a Felső-öböl, vagyis a szabad strand sorsát. A törpeharcsa pedig tájidegen, egyértelműen irtandó halfajta. Nem csak az életteret veszi el a többi halfajtól, de az élelmet is, ráadásul felzabálja az ikrákat és a halivadékokat is, megnehezítve ezzel a fajok fennmaradását. Nem csoda tehát, ha a környezettudatos horgászok irtanák a károkozót tűzzel, vassal.

 

Fontos megemlíteni, hogy a verseny szigorú szabályok mellett zajlott szombaton. Mivel a jelentkezők egy napijegyet kaptak a horgászathoz, így csak a törpeharcsákat rakhatták a vödörbe, más kifogott halat csak a horgászengedéllyel rendelkezők tarthattak meg. Erre felügyelt szigorúan Szlivon Zoltán horgászati ellenőr. Az ő révén került a horgászok közé a legfiatalabb résztvevő, az egyéves egy hónapos fiú, Szlivon Dániel is.

Már a tíz órai mérlegelésnél látszott, hogy eredményes volt a verseny, akkor már pár deka híján 40 kilogramm kifogott halat mértek. A végeredmény több, mint fél mázsa, 56 kilogramm volt. A Törpekupát és a nyereményeket Steiner Norbert vihette haza 7.34 kilogram kifogott hallal. A végére már csak az ízletes, gombás-tejfölös harcsapörkölt maradt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!