Dunaújváros

2016.08.26. 19:30

Tűzoltóság koreaiul - Már két nyelven olvasható a tájékoztató felirat a laktanyán

Dunaújváros - A tűzoltóparancsnok úgy gondolta, több nyelven is kiírják a laktanyára, hogy tűzoltóság. A magyar mellé most koreai nyelven is kikerült a felirat. Nem is akárhogyan!

Balla Tibor

Orosz Csaba tűzoltó alezredes, a Dunaújvárosi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság rendkívül agilis parancsnoka kitalálta, hogy ahány kapuja van a tűzoltószertárnak az utcafronton, annyi féle nyelven írják ki a tájékoztató feliratot, hogy ott tűzoltóság üzemel. Ennek két oka is van. Egyrészt nagyon sok külföldi kamion jár a papírgyári úti laktanya környékén, és lényeges tudniuk, hogy a tűzoltószertár előtt nem állhatnak meg. Másrészt - ezt különösen fontosnak tartja a parancsnok - az arra járóknak okvetlenül tudniuk kell, hogy ott segítséget kérhetnek és kaphatnak.

Kedves és hálatelt gesztusként az egyik nyelv a koreai, hiszen a laktanya megújulása nagyban köszönhető a koreai gumigyár, a Hankook Tire Magyarország Kft. önzetlen segítségének. A nagyvállalat kétféleképpen is támogatta a tűzoltóságot. Egyik a legújabb, márciusban útjára indított társadalmi felelősségvállalás programja, a Közösségi Összefogás a Szebbért (röviden KÖSZ, Hankook! ), amelyben a tűzoltóállomás felújítási munkálataihoz szükséges alapanyagokat és eszközöket biztosította. A másik a dolgozói programjuk, amelyben a gyárban foglalkoztatottak ajánlották fel kezük munkáját a megújuláshoz.

Azt persze gondolni sem merték a lánglovagok, hogy az abroncsgyár ügyvezető igazgatója, Lee Sang Il saját kezével festi fel a homlokzatra a feliratot. Pedig péntek délelőtt ez történt. Az ügyvezető, miután végigkalauzolták a tűzoltólaktanyán, és megszemlélte a megújulás derekán járó épületrészeket, felhúzta a védőkesztyűt, fejébe csapta a sisakot, és felmászott az állványra. Közvetlen kollégáinak ez nem újdonság, nagyon szereti ugyanis a manuális munkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!