Dunaújváros

2014.09.25. 16:45

Úgy tűnik, nem lesz polgármesterjelölti vita

Dunaújváros - Ezúttal az oktatási és a kulturális program volt a téma az egyesült baloldal sajtótájékoztatóján.

Pekarek János

Az oktatásról és a kultúráról beszéltek az MSZP, a Dk és az Együtt: tehát a Szövetség Dunaújvárosért közös csütörtöki sajtótájékoztatóján, amit Pintér Attila, a három szervezet közös dunaújvárosi polgármesterjelöltje azzal kezdett: elnézést a pár perces késért, de a „terepről" jöttek be. Ezen a héten megkezdték ugyanis utcai kampányukat.

A Szövetség Dunaújvárosért jelöltje az oktatásról azt mondta: rendkívül rossz helyzetbe került az elmúlt négy évben. Nem volt szerencsés dolog különválasztani az irányítást a működtetéstől. Hatalomra jutásuk esetén komoly figyelmet fordítanak majd az intézmények felújítására, méghozzá helybeli vállalkozók közreműködésével. Külön említette az iskolakonyhákat, amely szerinte gyenge, a Navracsics Tibor és Bánki Erik „bűvkörébe" tartozó Zalagast nem megfelelő, mondta Pintér Attila.

Beszélt a szegregációról, arról, hogy segíteni kell a hátrányos helyzetű tanulókat. A főiskoláról szólva megemlítette: nem formális, hanem munkakapcsolatot kellene kialakítania a városnak az intézménnyel. A kultúrában meg kell őrizni a város eredendő sokszínűségét a baloldali polgármesterjelölt szerint. Százmillió forintos többletforrást ígért a Kortárs Művészeti Intézménynek, tízmilliót a Civil Ház visszaállítására. Végül azt mondta: úgy tűnik, sem vele, sem mással nem hajlandó vitatkozni a város jelenlegi polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!