Dunaújváros

2014.06.19. 16:35

Új inkubátorral gazdagodott a kórház gyerekosztálya

Dunaújváros - Ünnepi esemény színhelye volt csütörtök délelőtt a kórház gyerekosztálya, ahol egy kétmillió forintos inkubátort adtak át.

Gallai Péter

Immáron harmadszor érkezett nagy értékű ajándékkal a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházba az Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesület elnöke, Nagy István. Csütörtökön egy újabb nagy értékű orvosi berendezést, egy új inkubátort tudott átadni a gyerekosztály vezetőjének, Dr. Sipos Edith főorvosnak. A kétmillió forintos, jelenleg kapható legmodernebb gép beszerzése előtt természetesen egyeztettek az osztály dolgozóival, de azt már a tavalyi adományátadáskor megbeszélték, hogy leginkább inkubátorra lenne szükségük, ugyanis a jelenlegi gépparkjuk már koros, lassan elérik működési idejük végét. Az egyesület, több önkormányzat és cég jóvoltából hamar összegyűlt a szükséges pénz.

Az átadáson jelen volt Szabóné Lőrincz Ilona (balra), Nagyvenyim polgármestere, Lee Sang Il, a Hankook ügyvezető igazgatója, dr. Sipos Edith, a gyerekosztály főorvosa, dr. Mészáros Lajos, a kórház főigazgatója és Nagy István, az egyesület elnöke  (Fotó: Ónodi Zoltán)

Az átadáson Nagy István köszönetét fejezte ki a támogatóknak önkormányzatok, magánszemélyek, cégek , akik már korábban is megtapasztalhatták, hogy a pénzük oda kerül, ahová szánták.

Dr. Sipos Edith főorvos hálás szívvel fogadta a maga, az osztály dolgozói nevében az adományt, amire remélhetőleg minél kevesebbszer lesz szükség: Öt inkubátorunk van, ebből most egyet le tudunk selejtezni, a készülékek hét évig működőképesek, a többinek is egy-két éven belül lejár az ideje. Most a létező legmodernebb gépet kaptuk meg, amelynek funkciói automatikusan állíthatóak és a nővérek dolgát is megkönnyíti, ugyanis bármilyen eltérésnél riasztást ad.

Dr. Mészáros Lajos főigazgató is köszönte Lee Sang Il segítségét (Fotó: Ónodi Zoltán)

Lee Sang Il, a Hankook ügyvezetője eddig is szívén viselte a kórház sorsát, így a megkeresés után az inkubátor beszerzését is támogatták háromszázezer forinttal. Mint megtudtuk: idén összesen hárommilliós támogatást adnak a kórháznak, 2,6 milliót a CT beszerzésére ajánlottak fel.

Szabóné Lőrincz Ilona, Nagyvenyim polgármestere számára különös jelentőséggel bírt az átadás, hiszen huszonöt évig itt dolgozott: Jó látni, hogy az összefogás eredményre vezetett, a megkeresés után egyhangú volt a testület döntése a támogatás kapcsán, mindenki átérzete ennek fontosságát.

Az eseményen az is kiderült, hogy a következő eszköz, amit az egyesület révén szeretne az osztály beszerezni, az egy verejték analizátor, ami egymillió forint és még nem rendelkeznek vele.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!