Dunaújváros

2016.11.11. 19:00

Új óvodások az ötvenéves oviban

Dunaújváros - Kettős ünnep volt a Kincskereső óvodai egységben pénteken délelőtt. Nagy sikerrel zajlott!

Pekarek János

Kettős ünnep volt pénteken reggel a Dunaújvárosi Óvoda Kincskereső egységében. Ahogyan Markóné Kiss Andrea tagóvoda-vezetőtől megtudtuk, először is azt a 22 új kisóvodást köszöntötték, akiket ez alkalommal avattak fel kincskeresővé. Mégpedig a tagóvoda hármas jelszavának megfelelően (mese, mozgás, tanulás) háromféle próba teljesítése után.

A Kincskereső óvoda felnőtt alkalmazottai, elöl középen Markóné Kiss Andrea tagóvoda-vezető

A Katica, a Csiga és a Micimackó csoportban dolgozó kicsik sikerrel vették a próbákat és kapták meg a kincskereső pólókat - mégpedig az óvodai egység jelképéül szolgáló faragott meseládából.

De ezzel még nem ért véget az ünnepség! Az Ady Endre utcai Kincskereső egységet ugyanis éppen ötven esztendővel ezelőtt avatták fel: ezt az évfordulót is megünnepelték a gyerekek és a felnőttek, azaz a szülők és a gondozók együtt.

Szabó Hunor, Szabóné Okos Kinga és Tóth Kíra az új óvodások avatásán, a póló felöltésénél
Fotó: Ady Géza

A 67 gyereket nevelő 12 alkalmazott először is egy jutralom bábjátékot tekintett meg az évforduló alkalmából (az előadó az Eleven Társulat volt, akik A nyúl és a sün című bábjátékot adták elő), majd a születésnap alkalmából egy hatvanszeletes tortát fogyazstottak jóízűen. Ezt két szülő, Horváth János és Baki Endre szponzorálta.

Az édességet pedig további kincsek keresése követte: úgymint vidámság, tánc, mozgás, ünneplés...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!