Dunaújváros

2016.06.07. 19:25

Szorosabb kapcsolat az egyetemek között

Dunaújváros – Szorosabbra fűzi kapcsolatát a jövőben a Pécsi Tudományegyetem (PTE) és a Dunaújvárosi Egyetem (DUE). Az erről szóló megállapodást június 6-án írta alá a két intézmény rektora.

A Dunaújvárosi Egyetem és a Pécsi Tudományegyetem egyrészről a neveléstudományi területen belül felmerülő tudományos és kutatási feladatok, tevékenységek, eljárások elméleti megalapozásához, kidolgozásához szükséges tapasztalatok kölcsönös kicserélésében, a feltárt eredmények gyakorlatban történő hasznosításában, másrészről a tehetséggondozásban működik a jövőben együtt. Természetesen a későbbiek folyamán ez a kapcsolat várhatóan más képzési területekkel, így a közgazdászképzéssel és a mérnökképzéssel is bővülni fog.Dr. habil András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora kiemelte, külön megtiszteltetés intézményük számára, hogy Magyarország legnagyobb múltú egyetemével tudnak kooperálni. A vidéken élő értelmiség megtartása, a vidéken élők képzése közös célja a pécsi és a dunaújvárosi egyetemnek, így természetes szövetségesnek is tekinthetjük intézményeinket – hangsúlyozta a rektor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!