Dunaújváros

2013.05.05. 17:52

Újra együtt teker a város

Az évtizedes hagyományokat követve, szombaton ismét nyeregbe pattanhat a város és apraja-nagyja – hiszen indul az ezreket megmozgató bringatúra.

Szabó Szabolcs

Talán kevesen tudják, de a veretes hagyományokkal rendelkező dunaújvárosi bringatúra az ország egyik legnagyobb kerékpáros tömegsportrendezvénye. Az idei városi bringatúra május 11-én, szombaton reggel kilenc órakor indul a Városháza térről. A kerekezők menetoszlopa Dunaújváros – Mezőfalva – Dunaújváros útvonalat teljesíti majd.

A szervezők a DH-nak kiemelték, a közösségi sportrendezvény minden részt vevő számára ingyenes, továbbá idén nincs szükség előzetes regisztrációra, nevezésre sem. A kerékpározók azonban a rajt előtt karszalagot kapnak majd, amely a visszaérkezést követő tombolasorsoláson nyereményszelvényként is funkcionál majd.

Nagy Gábor és fia egy korábbi városi bringatúrán, újra együtt tekerhetnek (Fotó: Lázár Zsolt)

A hagyományokhoz híven az előttünk álló szombaton is érdemes lesz részt venni a tombolahúzáson, hiszen a értékes nyeremények sora várja majd a túrát teljesítő bringásokat. A hasznos információk között említendő, hogy a városi bringatúra szervezői ezúttal is gondoltak azokra, akik távolabbról érkeznek, esetleg csomag(ok) nélkül szeretnék teljesíteni a távot.

A Városháza „C”-szárnyában ezért csomagmegőrzőt és és öltözőt alakítanak ki. A biztonságos kerekezés érdekében a túrát a rendőrség felügyeli, valamint a szervezők idén is arra kérik a résztvevőket, hogy a túra előtti napokban mindenki alaposan nézesse át, és készítse fel kerékpárját az útra.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!