Dunaújváros

2012.12.13. 19:04

Ünnepi szópárbajok - Egymásra mutogattak a közgyűlési képviselők

Dunaújváros - A képviselők többsége békés és boldog ünnepeket kívánt, majd újabb forduló kerekedett abból a kérdéskörből, hogy pontosan kik is felelősek a város adósságterhéért.

Szabó Szabolcs

Az év utolsó közgyűlése előtt a Móricz iskola kórusának ünnepi műsorát hallgathatták meg a városatyák és a meghívottak. Rövid köszöntőjében Cserna Gábor békés ünnepeket és eredményekben gazdag új esztendőt kívánt a hivatal dolgozóinak, valamint a város valamennyi polgárának, és reményét fejezte ki, hogy az ünnepi hangulat átragad majd a közgyűlés érdemi munkájára is. Mindez csak részben valósult meg. Közvetlenül a polgármesteri beszámoló után Szabó Zsolt LMP-s képviselő kért szót, aki - mint fogalmazott -  örül, hogy a város az adósságátvállalás keretében megszabadult nyolcmilliárd forintnyi tehertől, ám ez nem más mint a Fidesz egy újabb trükkje, hiszen az adósságot előbb-utóbb az adófizetőknek kell állni.

 

Schrammerné Gál Zita vette át a Dunaújváros Egészségügyéért díjat Cserna Gábor polgármestertől  (Fotó: Vohlmann György)

Szabó hozzátette, a következő évi költségvetési tervezetben sem látja biztosítottnak, hogy az adósság nem termelődik újra. Egyetértett ezzel Kismoni László, aki jelezte, az adósság nagy része már a helyi Fidesz-többséghez köthető. Minderre Szepesi Attila alpolgármester válaszolt, aki szerint az adósságért a korábbi MSZP-SZDSZ koalíciók felelősek, rossz szerződéseikkel évtizedekre gúzsba kötötték a város gazdálkodását és lehetőségeit. Ebből próbálnak kitörni.  A Jobbikos Pintér Tamás támogatását fejezte ki az országszerte utcára vonuló hallgatóknak. A jövő évi költségvetési koncepciót több lényegi ponton: a város tulajdonában álló cégek és osztalékfizetésük, valamint adósságszolgálat is problémásnak találta. Cserna polgármester a koncepció elfogadása után megjegyezte, tovább tárgyalnak a lényegi pontról.

 

 

Negyven éva kórházban

- Schrammerné Gál Zita 1972-től dolgozik a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézetben, 1979-ig laborasszisztensként tevékenykedett, majd személyzeti előadói feladatokat látott el.  

- 1998-tól a Humánpolitikai, 2000-től a Humánerőforrás-Gazdálkodási Osztály munkáját irányítja.  

- A méltatásban elhangzott, a díjazott nevéhez fűződik a finanszírozási szerződések és működési engedélyek előkészítése, rendszeres karbantartása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!