Dunaújváros

2015.08.21. 16:45

Úthelyreállítás, járdaépítés - Felmérések után, kétéves program alapján dolgoznak

Dunaújváros – Az ünnep előtti napon megnyitották a Temető utcát a közlekedők előtt – már nem kell kerülni, ha a temetőbe mennek! A Békében folytatódik a járdaépítési program. Hingyi László, a 10-es számú körzet önkormányzati képviselője két beruházásról is beszámolt lapunknak az ünnepek előtt.

Körmendi Erzsébet

A Temető utca felújítása augusztus 7-én, kezdődött, amikor lakossági bejelentésre ment ki a képviselő a helyszínre. A 14-es számú lakóház előtt megsüllyedt az úttest. Nagyjából 30-40 centis lyuk keletkezett, a víz alámosta az aszfaltot, ami veszélyesen lógott. Balesetet is okozhatott volna a hibás burkolat, nem beszélve a nagy buszokról, amik szintén arra járnak. A képviselő azonnal intézkedett, nehogy valami baj legyen: a temető utcát teljes szélességben lezárták, a forgalmat a Frangepán utcára terelték.

Megnyitották a forgalomnak a Temető utcát, ahol egy beszakadás miatt kellett javítani az úttestet, és a munkálatok idejére lezárták az utcát a forgalom elől (Fotó: Ady Géza)

A meghibásodott útszakasz feltárásakor kiderült, csőtörés nem volt a környéken, valamilyen vízfolyás moshatta alá az utat. A szakemberek augusztus 12-én kedden kezdtek hozzá a helyreállításhoz, múlt hét végén már a betont megerősítő vasalat készült, a betonozást készítették elő, aztán aszfaltoztak, augusztus 18-án – tehát a kezdéstől számított másfél hét múlva – visszaadták a közlekedőknek a Temető utcát.

Hingyi László képviselő mutatja, hogy a Tavasz utca 20-ig már elkészült a biztonságos, térköves járda, onnan folytatják a helyreállítási, építési programot még ebben az évben.

A Béke városrészben a járdaépítési program keretében dolgozott a kivitelező.

– A járdaépítéseket tavaly kezdtük, mégpedig programszerűen, mivel az önkormányzat meghatározott keretet biztosít arra évente, körzeténként, hogy helyreállíttassuk a gyalogutakat, hogy a járókelők biztonságosan közlekedhessenek. Felmértük a járdák állapotát, meghatároztuk a kétéves programot annak megfelelően, hogy hol van leginkább szükség építésre, felújításra. Ennek megfelelően kezdtük el a múlt évben a munkákat a Szabadság úton. Eddig elkészült a 2-20 lépcsőházak közötti szakasz, most pedig a Szabadság utca 20-tól mintegy száz méteres hosszban építettük meg a járdát. Remélem a Béke városrészben lakók legnagyobb megelégedésére – összegezte az eddigi fejlesztést Hingyi László, a körzet képviselője.

 

A gyalogutas tervekről

A Béke városrészben a Szabadság utcai járdát tartotta legfontosabb feladatnak a körzet önkormányzati képviselője. De már azt is tudja, hol folytatják, ha ezzel végeztek. Sok helyen lenne indokolt a helyreállítások elvégzése, de a legközelebbi célpontnak a Tavasz utca felé vezető gyalogútsort tűzték ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!