Dunaújváros

2015.08.16. 13:55

Útlezárás, parkolás, busz a Nemzetközi Fúvószenekarok és Mazsorettek Találkozóján

Dunaújváros - A négynapos ünnep első felében útlezárásokra, forgalomkorlátozásra kell számolni a rendezvények helyszíne körül.

Körmendi Erzsébet

Idén XIX. alkalommal rendezi meg Dunaújváros a Nemzetközi Fúvószenekarok és Mazsorettek Találkozóját, amelynek helyszíne újra a Dózsa Mozi előtti tér lesz. A megnyitó 17.15-kor kezdődik, ezt követi a zenicai, szabadkai, dunaújvárosi fúvószenekarok - hozzájuk utólag csatlakozott a solti csoport - , valamint a nagyvenyimi, adai, sontai és dunaföldvári mazsorett táncosok műsora.

A szervezők idén újítottak a felvonulás útvonalán. A Dózsa György úton - a Széchenyi István Gimnáziumtól a Városháza térig -, majd a Vasmű úton a Dózsa mozi előtt vonulnak a táncosok, muzsikálnak a zenekarok.

Teljes útzárra kell számítaniuk az autósoknak augusztus 19-én 16 óra és 17.15 óra között. A közforgalom elől elzárják a zenekarok és mazsorettek átvonulásának idejére a Dózsa György út Városháza tér és Szórád Márton út közötti szakaszát, a Vasmű út Kossuth Lajos utca és Városháza tér közötti szakaszát. A rendezvény ideje alatt a parkolókat is lezárják, konkrétan a következőket: a Széchenyi István Gimnáziummal szemben lévő nagy parkolót (Dózsa Gy. út 40-44. között), az OTP Banknál, a Kék Dunánál és Tojásháznál lévő parkolót. A szervezők szórólapok kihelyezésével is figyelmeztetik majd az autósokat. Az útlezárások alatt a buszközlekedés folyamatos lesz, viszont ideiglenes változással számolni kell. A mozi előtti két buszmegálló a korlátozás ideje alatt a Muki kismozdony és az Őspatika előtt várja az utasokat, ezért kérik az autósokat, hogy a biztonság érdekében a patika előtt található parkolókat szíveskedjenek szabadon hagyni. Természetesen itt is szórólapok, plakátok tájékoztatják a lakosságot a korlátozásról.

Augusztus 20-án a Volán Menetrend szerinti buszjáratokat indít a Szalki-szigetre. Teljes útlezárás csak a Strand utcán lesz, a sziget egyéb útvonalain forgalomkorlátozó táblákat helyeznek ki. A Sziget út teljes szakaszán megállni és várakozni tilos lesz, valamint 30-as és gyalogosok veszélyt jelző táblák lesznek érvényesek.

Az augusztálisozók három helyen tudnak majd parkolni: az egykori Remix-nél, a Halászcsárdával szemben lévő parkolóban, valamint a kemping mellett ideiglenes kialakított parkolóban. Kerékpár elhelyezési lehetőséget a kemping kerítése mellett biztosítanak. A szervezők kérik, hogy aki teheti gyalogosan, taxival, busszal, vagy kerékpárral közelítse meg a rendezvény helyszínét, figyelembe véve az Augusztális nagy látogatottságát és a parkolóhelyek korlátozottságát.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!