Dunaújváros

2016.07.07. 17:50

Van jogosítványuk

Dunaújváros – Ünnepélyes keretek között vehették át a segédmotoros kerékpár vezetésére jogosító okmány kiállításához szükséges igazolásokat a „SuliMoped” akcióban részt vevő diákok tegnap a rendőrkapitányságon.

Balla Tibor

Az ORFK – Országos Baleset- megelőzési Bizottsága a 2015/2016-os tanévre is meghirdette a „SuliMoped” programot. Az ország 19 megyéjében, illetve a fővárosban összesen 1000 általános iskolás kapott lehetőséget arra, hogy díjmentesen segédmotoros kerékpár vezetésére jogosító engedélyt szerezzen. A programban 25 dunaújvárosi 8. osztályos diák vehetett részt. Majdnem mindenki sikeresen vette az akadályt.

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon tegnap délután Suszter Tamás r. őrnagy, megbízott rendőrkapitány köszöntötte elsőként a megjelenteket, majd Németh Miklós r. őrnagy, a közlekedésrendészeti osztály vezetője vette át a szót, hogy üdvözölje a sikeres vizsgákon átesett diákokat, akik a rendőrség segítségével szereztek ingyenesen segédmotoros vezetői engedélyt. Pontosabban az engedély kiváltásához szükséges vizsgaigazolásokat. Reményét fejezte ki, hogy mindenki balesetmentesen vezethet már nyáron, és nem lesz szükség rendőri beavatkozásra.

A programban sikeresen részt vevő nyolcadikosok csoportja kiegészülve a lebonyolítókkal Fotó: A szerző

A 25 indulóból a többség eredményes vizsgát tett, mindössze négyen morzsolódtak le a végére az immáron második alkalommal indult programban. A tanulók a tantervi órakereten kívül sajátították el az szükséges elméleti közlekedési ismereteket, majd az egészségügyi és gyakorlati képzésben vettek részt.

A sikeres vizsgát tett diákok a lebonyolító autósiskola képviselőitől egyenként átvették az igazolásokat, amelyekből az egészségügyi duplán is értékes, hiszen a magasabb kategóriájú jogosítványok megszerzésekor ezt már beszámítják majd. A vizsgaigazolások mellé egy-egy apró ajándék is járt.

Németh Miklós felhívta a figyelmet, hogy a közúti közlekedés veszélyes üzem és a szabályok alapos ismerete, következetes betartása a biztonságos közlekedés alapfeltétele. Mint mondta, bízik benne, hogy jövőre már egy kicsit nagyobb kerettel indulhat a program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!