Dunaújváros

2014.11.20. 17:40

Vandálok Pentelén - Mindent felforgattak, összetörtek, szétdobáltak

Dunaújváros - Étkészletek maradványai, évtizedek alatt összegyűjtött családi fotók, édesanyja halála után kimosott ruhái szanaszét dobálva...

Körmendi Erzsébet

 

Szörnyű látvány fogadta dr. Kelemen Gyulát Pentelén, a Kovács Múzeumnál lévő családi házában.

- Felháborít és lesújt a vandalizmus, amit a tettesek műveltek édesanyám házában. Alig tettem ki a kapura a gyászjelentését, másnap betörtek és felforgattak minden. Édesapám volt a kovács, az ő emlékeit, szerszámai őrzi a múzeum. Oda is bementek, de onnan nem vittek el semmit. Dolgozni azt nem szeretnek mondja Kelemen Gyula.

Dr. Kelemen Gyula vasárnap délután ment le lányával a család Kovács Múzeumánál lévő régi szülői házhoz, hogy ragassza oda édesanyja gyászjelentését. Kedden reggel amikor a kutyát ment megetetni borzalmas látvány fogadta a felfeszegetett ajtók mögött. Betörők garázdálkodtak az épületben... az étkészletekből kihullott tányér darabjai, elhúnyt édesanyja kórházi kezelése után kimosott ruhái szanaszét hevertek. A tettesek kidobáltak a szekrényekből mindent, a családi fényképek a földön hevernek kiszórva, még az öreg varrógép fiókjából is kiborították a gombokat. A fotelek, az asztal feldöntve, felszedték a szőnyeget, feldúlták az ágyat ott is értékeket kerestek...

Vandál módon kiszórták a ruhákat, felforgatták az ágyakat

- Borzalmas és felháborító ez a vandalizmus. Alig tettem ki a gyászjelentést, és máris kihasználták, hogy üres a ház. Az elkövetők minden helyiségbe bementek, még a pincében is jártak. A múzeum ajtaját is kinyitották, de onnan nem vittek el semmit. Szerszámok nem kellettek nekik, a hűtőben lévő süteményeket viszont megették. Anyukám Katalin. A névnapja előtti napon temetjük. El sem tudom mondani mit érzek. Nem elég az embernek a szülője halála miatt érzett fájdalom, azt kell látnom, hogy minden odavan, amit az édesanyán egy életen át összegyűjtött - mondta el Kelemen Gyula.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!