Dunaújváros

2015.06.17. 15:10

Városalapítók az arborétumban

Amolyan klubnapot rendeztek az arborétumban a városalapítók, immár második alkalommal.

Pekarek János

Másodszor látogattak el a Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete tagjai a Kádár-völgyi arborétumba – tavalyi fogadalmukhoz híven. Akkor ugyanis annyira elégedettek voltak a hellyel, hogy elhatározták: ezentúl minden évben legalább egyszer eljönnek ide! S lőn...

Szerdán délután összegyűlt az egyesület mintegy negyven tagja az arborétumban, hogy amolyan batyubál-szerűen rendezzenek egy jó kis szalonnasütést, némi poharazgatással egybekötve. A korhatárok egészen széles sávban mozogtak, hiszen akadt egyesületi tag, aki már nyolcvanéves is elmúlt, ám olyan is volt, aki elhozta unokáját, aki viszont éppen most hat esztendős...

Természetesen nem maradhatott el az arborétum és a kisállat-simogató újabb bejárása sem. Már csak a hangulat kedvéért sem. Hiszen olyan, egész Európában is ritkaságszámba menő fafajták is vannak ott, a völgy egyedi éghahajlatának köszönhetően, amilyenek nem csak a városban, de az országban sem találhatók máshol!

Kóbor Etelka, a Városalapítók elnöke ugyanakkor hangsúlyozta: ilyen hangulatos hely nincs még egy a városban, ahol a tagság akár meghittnek is nevezhető körülmények között lehetne együtt, s megbeszélhetnék közös dolgaikat. Nagyon szép a Duna-part is, elismerik, ám ott mgéis: túl nagy a mozgás, nem olyan csendesek a viszonyok, mint az arborétumban.

Ahol (egyáltalán nem mellékesen!) nem csak szépen kiépített tűzrakó helyet kapnak, hanem tűzifát is, és a helyben ácsolt faasztalokon, padokon kényelmesen elhelyezkedhet a társaság.

Mindemellett a legtöbben az összegyűltek közül az arborétum levegőjét emlegették. Mivel a város közepén van ugyan – de mégis olyan, mintha egy fenyőerdő közepén lenne! Semmi nem érezhető a vasmű füstjeiből, az autók kipufogógázaiból. Szerencsés volt a helyválasztás!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!