Dunaújváros

2012.12.07. 18:23

Vasárnap kezdődik a karácsonyi vásár

Dunaújváros - A faházak már a helyükön vannak a városháza előtti téren, a fenyőfát is feldíszítették és a fények is bekapcsolásra készek. Vasárnap kezdődik a vásár.

Körmendi Erzsébet

A  Karácsonyi Vásár forgataga  december 9. és 23. között   új helyszínre, a Városháza térre csalogatja a látogatókat. A nyitány advent második vasárnapján: az egyházak helyi vezetői mondják el adventi gondolataikat 17 órakor, majd ünnepélyesen meggyújtják a gyertyákat Dunaújváros adventi koszorúján. A Vasas táncegyüttes gyermekcsoportja betlehemes játékkal mutatkozik be a közönségnek, este fél hétkor  Cserna Gábor polgármester köszönti a résztvevőket.  Zséda ünnepi koncertjével ér véget a nyitónap szabadtéri színpadi műsora.



A faházak  a helyükön vannak a téren, de még lakat van rajtuk  vasárnap kiderül, melyikben mit árusítanak (Fotó: Vohlmann György )

A szabadtérit azért emeltük ki, mert nemcsak kültéren, hanem a városháza C-szárnyában is lesznek műsorok.   A színházteremben hétfőn 17 órakor lesz az első előadás: a móriczosok fellépése és délszláv táncház  a program.  A gyerekek kézműves játszóházban és dühöngőben a C-szárny színháztermének aulájában    múlathatják az időt, amíg apu-anyu vásárol a téren. Az aula előterében teaház is lesz,  kézműves bemutatókkal. 

A fényekkel megvilágított városháza téren pedig betlehem és kovácsbemutató színesíti a rendezvényt. Vásárlás közben  megéhezik,megszomjazik az ember, éppen ezért az ételek-italok sem hiányoznak a kínálatból: lesz kürtöskalács, kemencés kenyérlángos, sültgesztenye, hamuban sült pogácsa, pecsenye, pálinka, forralt bor, forró tea. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!