Dunaújváros

2016.09.08. 20:00

Velence után, Földvár előtt

Dunaújváros - A Skicc Művészeti Egyesület számára már el is kezdődött az őszi nagy kiállításszezon. Tárlatjelentésektől a helykeresésig - mozgalmas hónapok előtt az alkotógárda.

Szabó Szabolcs

- Közel nyolc éve elkezdtünk egy tudatos építkezést, amelynek igazán most kezd beérni az eredménye. Egyre több országos kitekintéssel bíró kiállítóhelyre és fesztiválra kapunk meghívást és a főváros mellett a környező településeken is nagyon szívesen látják a Skicc kötelékében alkotó művészeket.

Éjszakai tárlatlesen - késő este is sokakat vonzott a Skicc kiállítása a népszerű fürdőhelyen Fotó: amatőr felvétel/Pats József

Legutóbb, szeptember első hétvégéjén a több ezer érdeklődőt vonzó Ütős Fesztiválra kaptunk meghívást a főszervezőktől. Exkluzív környezetben, a Velence Korzón összesen 80 alkotásunkat mutathattuk be a nagyközönségnek. Móder Rezső pedig egy igazán egyedi fémzenekoncertet adott, szintén ezen esemény keretében. Számos pozitív visszajelzést kaptunk a tárlatlátogatóktól - mondta el lapunknak a Skicc Művészeti Egyesület alapítója, egyben szervezője, Pats József, aki a közeljövő terveiről is beszámolt: - A Skicc csapata legközelebb Dunaföldváron, a Kulturális Örökség Napja programsorozat keretében mutatja be friss, főként a nyári alkotótáborban készül alkotásait a Szerb templomban. A megnyitó szeptember 17-én, 18 órakor kezdődik. Fontos megemlíteni, hogy egy személycsere is történt az egyesület vezetőségében, az elnöki teendőket már Pats Dániel látja el.

A Dunaújvárosi Egyetem védőszárnya alatt működő Skicc mozgalmas őszi hadjáratra készül, hiszen számos meghívás érkezett be a szépen fejlődő alkotógárdához. A kiállításszervezés és lebonyolítás mellett vélhetően a költözés feladataival is meg kell majd birkóznia az egyesületnek. Pats József elmondta, jelenleg is zajlanak az egyeztetések az új Skicc-bázist illetően, ám nem könnyű egy minden feltételnek megfelelő helyet találni, hiszen a kollektíva eddigi bőséges terméséről is gondoskodni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!