Dunaújváros

2014.02.28. 19:00

Virágtartó medencék: új helyen

Dunaújváros - A Városháza tér régi formája visszavonhatatlanul eltűnt. Mutatják ezt az áthelyezett virágtartók is.

Pekarek János

Jelentős változások történnek mostanság a belvárosban: például már soha többet nem láthatjuk úgy a Városháza teret, ahogyan nagyjából az 1970-es évek óta megszoktuk.

Ez nem kritika: az átalakulással egy szebb, modernebb, élhetőbb teret, remélhetően igazi városi főteret kapunk, ahogyan az interneten fellelhető látványtervek ezt megmutatják.

S ami eddig használható volt ott, vagy beilleszthető máshová, az sem vész kárba.

Lásd például azokat a hatalmas, műkőből készült virágtartókat, amelyek eddig részben a Városháza tér melletti kerékpárutat kerékpárutat választották el az autóforgalomtól, részben magát a teret szegélyezték.

A Városháza téren zajló átalakítások nyomán a hatalmas virágtartók új helyet találtak a mozinál

 

Ezeket a minap virágostól áthelyezték a belváros egy másik részére. Nevezetesen a Dózsa Mozi Centrum mellé.

Annak a Kőműves utca és a posta felőli oldalára, a járdaszélre, illetve a Kossuth Lajos utca felőli oldalra, közel a szökőkúthoz.

A virágtartók itt is hasonló funkciókat fognak ellátni, mint a régi helyükön. Szabályozzák a közlekedést és a forgalmat, valamint nem utolsó sorban: szépítik a környezetet.

Mi tagadás: ezek a virágtartó medencék aligha találhatták volna meg helyüket az új téren, már csak anyaguk és formaviláguk miatt is. Kidobni viszont kár lett volna őket. Most használnak tovább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!