Dunaújváros

2014.09.07. 19:00

Zenével, játékkal búcsúztatták a nyarat

Dunaújváros - Minden korosztály megtalálta a számítását szombaton azon a nyárzáró bulin, ahol a koncertek mellett a gyerekek is kiválóan érezték magukat.

Gallai Péter

A helyi tourinform iroda szervezésében, valamit az önkormányzat jóvoltából ingyenes nyárzáró bulit rendeztek. Az eseményre érkező fiatalabb korosztályt már délelőtt különféle játékos programok várták a gyerekeket, volt játszóház, rendeztek sorversenyeket az érdeklődőknek. Ottjártunkkor a légvárnál és a vízigolyónál is sorban álltak az izgatott lurkók. Utóbbi szerkezetet úgy kell elképzelni: a vízzel teli medencébe hatalmas gömböket gurítottak, amibe előtte bele kellett mászni. A víz tetején aztán mókásabbnál mókásabb helyzeteket teremtett, amikor kezelőjük például próbált felállni benne.

Az esemény részeként a DPASE labdarúgó klub is kitelepült a helyszínre, a mozi előterében két munkaállomásnál folyamatosan készültek a szurkolói kártyák nagy volt az érdeklődés. Érkeztek gyerekek és felnőttek, s nem egy hölgy is. Egyikőjük, Dóka Dzsenifer örömmel vette át kártyáját, s mint mondta: szeretne kijárni a hazai mérkőzésekre.

A gyerekeket is számos szórakozási lehetőség várta a nyárbúcsúztató rendezvényen (Fotó: Ónodi Zoltán)

Petrás Gábor, a klub technikai szervezője örömmel újságolta, hogy a kezdés előtt 1700 kártyánál jártak három hét alatt, amivel a klubok között az elsők között voltak, szombaton pedig további három-négyszáz kiállítására számítanak.

A délután során élő koncerteket is lehetett hallgatni, az eseményt pedig a moziban rendezett jótékonysági diszkó zárta. Ugyanis az ebből befolyó bevételt a Szent Pantaleon Kórház új CT berendezésének beszerzéséhez ajánlják fel a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!