Egyéb

2017.01.11. 20:48

Képeslap-statisztika

Az ünnep elmúltával szokásom, hogy újranézem a kapott karácsonyi, újévi képeslapokat, mielőtt elteszem őket.

L. Mészáros Irma

Igen, én még ahhoz a generációhoz tartozom, amely az ünnepekre kézzel írt üdvözleteket küld és kap. De a változás az én mikrovilágomban is érzékelhető.

Hajdan harminc-negyven darab szebbnél szebb lapot kaptam, s ugyanennyit küldtem. Rokonoktól, barátoktól, egykori tanítványoktól jöttek ezek a jókívánságok, hol szokásos, hol egyedi köszöntőkkel. Most nyolc darabot hozott a postás.

Ez a csökkenő szám - a postai reklám ellenére - az internet világában nem meglepő. Az egyik közösségi oldalra feltett üzenetemre csaknem ötven válasz érkezett. Ha összeadjuk, a végeredménynek csak örülhetek. S ha már statisztikát készítek, kiszámoltam a kézírással köszöntők életkorát is.

Az átlag hetven év. De akad közöttük gyöngybetűkkel író kilencvenhárom éves hölgy is. Vajon milyenek lesznek, és mit tesznek a mai generáció tagjai, azaz a digitális bennszülöttek ennyi idősen? Na, majd meglátjuk! Tali 2080 kari után!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!