Egyéb

2017.01.12. 14:57

25 éve írta a Dunaújvárosi Hírlap: Költségmegosztók

Dunaújváros - Kísérletképpen egyedi fűtés-elszámoló rendszert vezettek be. Drágul a tej. Nincs pénze a tsz-eknek.

Pekarek János

Korszerűbb fűtés, egyedi mérés: még csak kísérletezünk - írta huszonöt évvel ezelőtt, 1992. január 14-i számának címoldalán elődünk, A Hírlap. - A fűtési szezon kezdete óta a város több lakóépületében átalakították a fűtési rendszert. Kísérletről van szó, amelyek során a lépcsőházi hő központokban mérni lehet az egész épületben felhasznált - vagy legalábbis kiadott - hő mennyiségét, a lakásokban igényeknek megfelelően lehet állítani a radiátorok szelepét, miközben úgynevezett „költségmegosztók" regisztrálják a radiátorokból kiáramló hőmennyiséget.

Az állami támogatás megszűnte miatt a tejipari vállalatok újabb áremelésre kényszerültek. A Fejér és Komárom Megyei Tejipari Vállalat ezt az átlagosan 10-14 százalékos áremelést január 21-től érvényesíti a termékeiben.

Fejér megyében egyre több termelőszövetkezet szünetelteti a tsz-gazdák foglalkoztatását, ugyanis nincs pénz munkabérük és járandóságuk kifizetésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!